(FOTO) KAJAKAŠI ODLETELI PO MEDALJE: Preko Portugala do Rija!
Foto: Saša Pavlić

Olimpijske igre u Brazilu

(FOTO) KAJAKAŠI ODLETELI PO MEDALJE: Preko Portugala do Rija!

Rio 2016 -

Na aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije povodom odlaska kajakaša Srbije za Brazil. Srpski kajakaški tim pre odlaska u Brazil boraviće na mini završnim pripremama u Portugalu od 04. do 11. avgusta, kada stižu u Rio de Žaneiro.

„Očekuju nas kratke pripreme u Portugalu, gde nam je poznata staza za kajak, imaćemo dobre uslove za trening. Srbija će u svih devet kajakaših disciplina imati predstavnike i to je istorijski uspeh srpskog kajaka. Sve ženske posade imaju šanse da uđu u finale i nadamo se da će nas devojke obradovati nekom od medalja. Takođe, sve muške ekipe imaju šanse da uđu u finale sa šansama da osvoje medalje. Najveći favoriti su Grujić i Novaković i dvosed na 1000 Tomićević i Zorić. Niko od srpskih kajakaša nije učestvovao u Pekingu, u Londonu smo imali dosta predstavnika, ali je ekipa bila mlada i neiskusna, imali smo nekoliko finala i to je bio veliki uspeh. U Rio idemo sa izuzetno jakom, iskusnom ekipom od koje se očekuju odličja. Sve je urađeno po planu u pripremama i spremni dočekujemo Igre“, rekao je Miroslav Aleksić, sportski direktor Kajakaškog saveza Srbije.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

U dvosedu na 500 metara zajedno će biti Milica Starović i Nikolina Moldovan.

„Dobro smo radili, dopada mi se kako smo počele da radimo Nikolina i ja. Mislim da možemo da dođemo do dobrog rezultata, deluje obećavajuće“, rekla je Milica Starović.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Nikolini Moldovan će Igre u Riju biti druge u karijeri.

„Drago mi je što sam dobila tako dobrog partnera kao što je Milica. Svaki trening koji smo zajedno radile bio je dobar. Ostale su finese u Portugalu i u Riju se nadamo najboljem“.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Marko Tomićević i Milenko Zorić su već veslali tri-četiri trke sa konkurentima iz Rija. „Pripreme smo maksimalno odradili, zdravlje nas je poslužilo, bili smo motivisani, nemamo razloga da sumnjamo u sebe. Na svakom takmičenju smo uzeli medalju, mislim da ćemo u Riju biti i brži nego što smo bili ranije. Spremni smo“, rekao je Marko Tomićević.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Marko Novaković i Nebojša Grujić su poslednje dve, tri godine donosili medalje sa svih takmičenja. U Riju će imati dodatni motiv da budu najbolji u pravom trenutku, jer već na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju neće biti njihove discipline na takmičenju.

„Koliko sam srećan što sam ponovo u timu i što predstavljamo Srbiju na najboloji način i što sam sa Nebojšom podelio sve rezultate do sada, žao mi je što se posle Rija gasi naša disciplina. Međutim, mladi smo, možemo da izguramo kasnije i neke druge discipline. Ne bojim se. Možda ćemo i dalje ostati u istom čamcu“, rekao je Novaković.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Srbiju će u ženskoj konkurenciji u kajaku predstavljati: u jednosedu na 200 metara – Olivera Moldovan, u jednosedu na 500 metara – Dalma Benedek Ružičić, u dvosedu na 500 metara – Milica Starović i Nikolina Moldovan i u četvercu na 500 metara – Olivera Moldovan, Nikolina Moldovan, Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Srbiju će u muškoj konkurenciji u kajaku predstavljati: u jednosedu na 1000 metara – Dejan Pajić, u jednosedu na 200 metara – Marko Novaković, u dvosedu na 200 metara – Marko Novaković i Nebojša Grujić, u dvosedu na 1000 metara – Marko Tomićević i Milenko Zorić i četverac na 1000 metara – Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić i Vladimir Torubarov.

Takmičenja u kajaku na Olimpijskim igrama održavaju se od 15. do 20. avgusta na jezeru Lagoa na Kopakabani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track