URNEBESNO: Niko ne zna engleski, lutamo satima po Riju!
Foto: Milan Rašević

Muke predsednika odbojkaškog saveza u Brazilu

URNEBESNO: Niko ne zna engleski, lutamo satima po Riju!

Rio 2016 -

Predvodnik odbojkašica Nenad Golijanin kroz šalu opisuje iskustva na početku Olimpijskih igara. Naše dame u prvom kolu pobedile Italiju sa 3:0

Razgovori s predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Nenadom Golijaninom uvek su zabavni, a takav je bio i naš prvi susret u Rio de Žaneiru.Golijanin nam se u šali požalio da se baš muči s transportom, ali i ljudima iz organizacije, s kojima nikako ne može da se sporazume. Dodao je i da je siguran da će naše devojke igrati u završnici turnira i da ga ne bi iznenadilo da se popnu na pobedničko postolje.Kakva su vaša očekivanja?- Kao i svi koji su došli na Olimpijske igre, očekujem da ćemo se boriti do kraja, svim srcem, znanjem i umećem. Uveren sam da naše devojke poseduju sve ove elemente i da ćemo biti jedan od favorita za medalju.Kako vam se čini Rio?- Ovo mi je sedmi put da sam u Riju, tako da ga dobro poznajem. Međutim, sad se upoznajem sa ovim novim olimpijskim pravilima u vezi sa transportom. Ide veoma teško, snalazimo se kako umemo, jer ove naše akreditacije izgleda ne važe.

Favoriti za medalju... Odbojkašice Srbije
Favoriti za medalju... Odbojkašice Srbije

Nije valjda baš tako loše?

- Nije, ali ovde niko ne govori engleski da te uputi na pravu adresu, tako da stojimo po sat vremena u mestu dok ne otkrijemo gde smo.Ostaje nam onda da naučimo portugalski.- E, to (smeh)... Naučićemo ga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track