BRAVO ZA MARKA I ANDRIJU: Marjanović i Šljukić posle repesaža u polufinalu OI
Foto: Reuters

Srpski dubl skul uspešan

BRAVO ZA MARKA I ANDRIJU: Marjanović i Šljukić posle repesaža u polufinalu OI

Rio 2016 -

Srpski veslači Marko Marjanović i Andrija Šljukić sa trećeg mesta u repesažu plasirali su se u polufinale u disciplini dubl skul na Olimpijskim igrama u Riju.

Srpski veslači su vodili na startu trke, ali su na kraju osvojili treće mesto, koje vodi u polufinale. Oni su stazu od 2000 metara prešli za 6 minuta, 20 sekundi i 62 stotinke.Prvo mesto osvojili su Britanci Džonatan Voltson i Džon Kolins (6:19.60), a drugi su bili Bugari Georgi Božilov i Kristijan Vasilev (6:20.56).Polufinale je na programu u utorak od 15.40 časova.

Šljukić i Marjanović zadovoljni trkomSrpski veslači u dubl skulu Andrija Šljukić i Marko Marjanović bili su zadovoljni posle današnje trke i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i ocenili su da mogu da se plasiraju u finale."Današnja trka je bila odlična, sve je bilo po planu. Sutra ima mnogo jakih ekipa, i ako uspemo sebe da prevaziđemo, možemo u finale. Da bismo prošli u finale, treba da budemo među prva tri. Teško da možemo da se nosimo sa Nemačkom i Litvanijom, ali možemo da izađemo na kraj sa Azerbejdžanom, Italijom i Francuskom", rekao je Šljukić.Marjanović je kazao da su oni pre četiri godine postavili plan da osvoje olimpijsku medalju."Nismo hteli time da se zadovoljimo, to smo pokazali deanas i pokazaćemo sutra. Ako uđemo u finale, daćemo svoj maksimom. Treba da dobro da počnemo i izveslamo svoju maksimalnu trku. Mi smo na treninzima pokazali da smo po kvalitetu u samom vrhu. Sad samo to treba pokazati na trci. Malo smo čuvali energiju za sutra, da budemo 100 odsto. Mislim da će to biti dovoljno da budem konkurentni sa ostalim ekipama", rekao je Marjanović.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track