Marina Maljković: Protiv Amerikanki da se pripremamo za Kinu i Senegal
Foto: Reuters

Selektorka Srbije veruje u plasman u četvrtfinale OI

Marina Maljković: Protiv Amerikanki da se pripremamo za Kinu i Senegal

Rio 2016 -

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da će njena ekipa predstojeći meč protiv selekcije SAD iskoristiti kao pripremu za odlučujuće duele protiv Kine i Senegala.

"Iskoristićemo dan bez utakmice da odradimo jedan trening, ali i da izvedemo ekipu malo iz Olimpijskog sela. Na meču protiv 'nedodirljivih' pokušaćemo da se pripremimo za dva najvažnija duela koja nam slede â protiv Kine u petak, odnosno Senegala u nedelju", rekla je Maljković.Košarkašice Srbije su u prve dve utakmice na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru doživele dva poraza, od Španije i Kanade, a u narednom kolu očekuje ih meč protiv najboljeg tima na svetu, SAD.Amerikanke imaju zlata sa poslednjih pet olimpijskih turnira, odnosno sedam sa poslednjih osam, pošto su u Barseloni 1992. godine bile treće.Do sada su na turniru ostvarile dva trijumfa, protiv Senegala i Španije sa ukupnom koš razlikom od čak 105 poena, postigavši u proseku 112 poena po meču.Taj duel neće biti prvi međusobni duel reprezentacija Sjedinjenih Država i Srbije. Pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Turskoj, u grupnoj fazi, slavile su Amerikanke sa 94:74. Utakmica između Srbije i SAD na programu je sutra od 20.30 po srednjoevropskom vremenu.

Krnjić: Boli poraz od Kanade, ali treba da se okrenemo narednim utakmicamaKošarkaška reprezentativka Srbije Sara Krnjić rekla je da je boli poraz od Kanade na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali da ekipa sada treba da se okrene narednim utakmicama."Reči su suvišne, sve ste videli. Boli, jer smo imali pobedu u svojim rukama, bukvalno, ali smo je ispustile, kao protiv Španije. Ali šta je tu je. Treba da se okrenemo drugim utakmicama. Treba da se koncentrišemo protiv SAD. O njima sve znamo, treba da se 100 odsto promenimo i pripremimo za ove utakmice protiv Kine i Senegala i to dobijemo", rekla je Krnjić novinarima u Riju.Centar reprezentacije kazala je da ishodi utakmica skoro uvek zavise od same ekipe, osim u slučaju utakmice sa SAD."Pokazali smo i na prošlom Evropskom prvenstvu, a i sada pokazujemo da možemo da igramo i sa vrhunskim ekipama. Ne mogu da kažem da je sve do nas, ali 95 odsto je do nas u naredne dve utakmice. Protiv SAD je suvišno govoriti", rekla je Krnjićeva.Srbija posle poraza od Španije i Kanade u završnicama utakmice, a sledeći meč je na programu protiv petostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona."Pre dve godine na Svetskom smo igrale sa njima 35 minuta u egalu, tako da smo mi jedina ekipa koja ih je namučila. Dobra igra u tom meču bi nam mnogo značila, jer nam je to trening za naredne utakmice, protiv Kine i Senegala", rekla je Sara Krnjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track