SRBI I DALJE BEZ MEDALJE: Bobana i Zorana ispustile borbu za odličja na OI
Foto: OKS

Kakav maler

SRBI I DALJE BEZ MEDALJE: Bobana i Zorana ispustile borbu za odličja na OI

Rio 2016 -

Srpske takmičarke Bobana Veličković i Zorana Arunović nisu uspele da se plasiraju u polufinale u streljaštvu u disciplini MK pištolj 25 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Zorana Arunović je osvojila 20. mesto, a Bobana Veličković 22. Obe naše takmičarke su ostvarile rezultat od po 576 krugova.Veličkovićeva je posle precizne paljbe bila druga, pošto je ostvarila rezultat od 295 krugova (99, 99, 97). Zorana je posle prvog dela bila četvrta sa sa 293 kruga (98, 97, 98).Međutim, obe naše takmičarke su slabo pucale u brzoj paljbi i ostale su bez plasmana u finale, a samim tim i izgubile su šansu da se bore za medalju. Veličković je ostvarila rezultat od 281 kruga u brzom gađanju. Arunovićeva je u brzom gađanju imala 283 kruga.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Kineskinja Djingdjing Džang sa 592 kruga. Ona je posle preciznog pucanja imala 293 krugova, a posle brzog 299.

Zorana Arunović rekla je da je današnji rezultat njena trenutna realnost, kao i da je nezadovoljna svojim nastupm na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"U prvom delu sam imala dobre rezultate, ali u drugom delu slabije pucam. Ja se sa ovom disciplinom mučim već jedno dve godine, tako da je ovo, nažalost, u rangu mojih rezultata. Ne znam šta da kažem, stvarno sam se potrudila maksimalno da nadmašim sve što sam radila ove godine, ali to je nemoguće", rekla je Arunovićeva novinarima.

"Ovo je čak i jedan od boljih ovogodišnjih rezultata, ali ja nisam neko ko ide da bude 19, 20. ili 15", kazala je ona.

Arunovićeva prethodno nije uspela da izbori finale u disciplinama vazdušnim pištoljem.

"Vazdušno je bilo dobro, dala sam svoj maksimum i u jednom i u drugom. Što se toga tiče, ne mogu sebi nešto da prebacim, ali ovo nije nešto na šta sam ja navikla. Stvarno mi je žao što nije bilo bolje, ali šta ja znam. Sutra će da svane novi dan i nadam se da će neko od sportista da bude bolji od ovoga do sada", rekla je Arunovićeva.

Ona je kazala da su Igre u Riju bile pune iznenađenja, i da favoriti nisu uspevali da ispune očekivanja.

"Sve je to čudno, ali ovo su Olimpijske igre, takmičenje koje je isto kao i sva druga takmičenja, a opet je tako drugačije zbog nivoa stresa koji nosi sa sobom. Jednom u četiri godine vidite kako svi favoriti padaju", rekla je Zorana Arunović.

Srpska strelkinja se u poslednjih oko mesec dana potpuno isključila iz javnosti i koncentrisala se na svoje takmičenje, ali je čula da tim Srbije nema uspešne Igre do sad.

"Isključila sam se. Već mesec dana nemam dodira sa realnošću, izolovala sam se, nemam kontakta sa drugima, ali sam čula da ne ide kako smo želeli i nadalli se. Ali, promeniće se kad padne jedna medalja, biće lakše svima koji ostaju. Nadam se da će imati više sreće od nas ovde u streljaštvu", rekla je Zorana Arunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track