ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Žurke u olimpijskom selu kroje rezultate
Foto: Dragana Udovičić

Zašto još nema medalja za naše

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Žurke u olimpijskom selu kroje rezultate

Rio 2016 -

Proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić kao jedan od mogućih faktora neuspeha sportista navodi opušten život u kampu olimpijaca

Proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić izjavio je da to što naši sportisti do sada nisu osvojili nijednu medalju na Olimpijskim igrama ne treba da bude razočaranje i da se u sportu takve stvaraju dešavaju.

Razočaran... Novak Đoković
Razočaran... Novak Đoković

On takođe ističe da razni faktori mogu da utiču na takav rezultat, a jedan od njih svakako može biti i život u olimpijskom selu, koji je specifičan po mnogim stvarima.

Čekaju prvu pobedu... Košarkašice Srbije
Čekaju prvu pobedu... Košarkašice Srbije

- Prvo bih hteo da istaknem da ovo nije ništa tragično, u sportu se dešavaju takve stvari. Apsolutno nije nikakvo razočaranje, može da ti bude žao, ali to su naši najbolji sportisti i uvek treba da budemo uz njih, bez obzira na to kakve su rezultati napravili u tom trenutku. Mislim da imamo najbolju delegaciju sportista od raspada Jugoslavije - kazao je Šapić i nastavio:

- U olimpijskom selu je specifičan način život, svi sportisti iz celog sveta žive na jednom mestu. Neki završavaju Olimpijske igre, opušteniji su, prave žurke, puštaju muziku, pravi se slavljenička atmosfera, dok se drugi spremaju za takmičenja. To može da utiče loše na one koji tek očekuju borbe.

Vetar i talasi... Veslači Beđik i Vasić se prevrnuli
Vetar i talasi... Veslači Beđik i Vasić se prevrnuli

On dodaje i da nije trebalo licitirati brojem očekivanih medalja.- Iako izuzetno poštujem predsednika OKS Vlada Divca, kao i ministra Vanju Udovičića, ja ne bih davao takve izjave. Oni su bili izuzetni sportisti, ali tako nešto ne bih mogao da obećam. To može da stvara pritisak sportistima, koji bi sigurno najviše voleli da osvoje neko odličje i obraduju svoju zemlju. Igre su posebno takmičenje, svi su došli sa ciljem da osvoje medalju - zaključio je Šapić.

Nema predajeVERUJEM U MOJE VATERPOLISTEAleksandar Šapić smatra da vaterpolisti nisu rekli poslednju reč i da ima još vremena da se vrate na staze uspeha.- Naravno da se slažem da dosadašnji učinak nije očekivan, ali ovo je još grupna faza i ima prostora da se situacija popravi. Jedna pobeda sve menja. I dalje smatram da imamo najbolju reprezentaciju na svetu. Više od toga ne znam, nisam tamo da bih mogao da znam šta se tačno dešava - istakao je Šapić.

Danilo AnđušićČUĆE SE KROZ ŠTA JE PROŠLA MOJA IVANADanilo Anđušić, suprug strelkinje Ivane Maksimović Anđušić, sinoć je porukom na društvenim mrežama podržao svoju lepšu polovinu, uz napomenu da će se tek čuti kroz šta je morala da prođe pre odlaska u Rio. Kao ilustraciju za svoju poruku stavio je fotografiju njenog srebra iz Londona i zlata njenog oca Gorana iz Seula 1988. godine:- Samo da te podsetim šta imaš u svojoj kući! Velika je čast i privilegija! Za sada mislim da je i ovo dovoljno. Hteli smo još jednu, ali ovoga puta je falilo malo sportske sreće... Ponosan sam na sve što je uradila, kako se borila, a pogotovo kroz šta je sve prošla (ima vremena, čuće se)! A mi najbliži to najbolje znamo. Zato sada jedan zasluženi, dug odmor, a biće još mnogo šansi da se doda još neka ovoj kolekciji. Ženo, uradila si mnogo dosad, nemaš za čim da žališ! Volim te i uvek uz tebe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track