Najnovije vesti

KARAKAŠEVIĆ U SVOM STILU: Zbog poreskih obveznika ne mogu da kažem da sam zadovoljan Igrama
Foto: Fonet

Vratio se iz Rija

KARAKAŠEVIĆ U SVOM STILU: Zbog poreskih obveznika ne mogu da kažem da sam zadovoljan Igrama

Rio 2016

Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević rekao je danas da je na Olimpijskim igrama izgubio od boljeg od sebe, ali da zbog brojnih kritičara ne može da kaže da je zadovoljan nastupom u Rio de Žaneiru.

"Ako kažem da sam zadovoljan, onda će poreski obveznici opet reći kako smo otišli tamo o njihovom trošku, tako da ne mogu da kažem da sam zadovoljan. Nisam, jer nisam osvojio medalju, pošto je očigledno da kod nas u Srbiji ako ne osvojiš medalju, ništa ne valja. Svačega sam se naslušao. Evo, vratili smo se ranije kući da ne brinu, da ne trošimo njihove pare. Ipak su se mnogo trudili oko toga da bi nas poslali tamo", rekao je Karakašević po povratku u Beograd.

Karakašević je u preliminarnoj fazi Olimpijskih igara u Riju pobedio Ćin Jana, a potom je u prvom kolu eliminisan od Britanca Pola Drinkhola.

Jedini srpski predstavnik u stonom tenisu u Riju je kazao da je izgubio od boljeg.

"Izgubio sam od boljeg od sebe, pre svega mnogo mla]eg, dečka koji je osvojio medalju na Svetskom prvenstvu. Sve se lomilo u drugom i trećem setu, a već u četvrtom nisam imao dovoljno snage. Imao sam i ujutro partiju", kazao je Karakašević i dodao da je posle prvog kola imao dobar žreb, ali da su šanse protiv Britanca bile 50-50 i da se dešava da izgubi.

On je na Olimpijskim igrama od srpskih predstavnika uživo pratio samo dve košarkaške utakmice i da je bilo komplikovano da ode na više utakmica.

"Strašno je to što ljudi pričaju da smo otišli tamo da uživamo. U Olimpijskom selu je maltene kao u kavezu, ništa nije blizu, nigde ne može da se ode, a i opasno je. Televizor nismo imali 15 dana u sobi, tako da je nas 50 gledalo jedan televizor", kazao je Karakašević.

Prema njegovim rečima, Srbija uprkos lošem početku i dalje ima velike šanse za medalje i da ih očekuje pet.

"Atmosfera je u celom timu sjajna. Gubilo se mnogo više nego što se dobijalo. Nismo navikli na to, ali to je deo sporta. Ima još vremena, mislim da će biti više medalja nego što je bilo u Londonu i Pekingu, iako smo krenuli loše. Poslednji put smo osvajali medalje prvog dana, a vraćali se sa četiri. Mislim da će biti minimum pet. Ima još vremena, tu su rvači, kajakaši, ekipni sportovi su počeli sve bolje", rekao je Karakašević.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...