MARINA MALJKOVIĆ: Da se bijemo s Australijankama kao muškarci s Amerikancima
Foto: Fonet

Selektor smatra da je četvrtfinale uspeh

MARINA MALJKOVIĆ: Da se bijemo s Australijankama kao muškarci s Amerikancima

Rio 2016 -

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je plasman u četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru veliki uspeh za njen tim, kao i da je Australija favorit u predstojećem duelu.

"Australija je druga na svetu prema svim merilima. Ogroman su favorit, znaju svi o kakvoj se ekipi radi. Želim da podsetim da je ovo istorijski uspeh za Srbiju i uspeh pre svega ove generacije koja se okupila pre neku godinu i koja radi sjajan posao. Imamo svoju šansu kao što smo imale i protiv Francuske na Evropskom prvenstvu", rekla je Maljkovićeva.

Srbija je danas pobedila Senegal 95:88 i tako grupni deo takmičenja završila sa dve pobede i tri poraza i osvojile četvrto mesto u grupi. Australija je prvu fazu završila sa svih pet pobeda.

"Moramo da izvučemo pouke iz onoga što su Turska i Japan radile u utakmicama sa njima, a igrale su na jednu loptu sa Australijom. Moramo biti realni i reći da ovo jeste veliki uspeh za nas sada, uspeh koji će nam dati krila i adrenalina da napadnemo Austaliju kao što su naši muškarci napali SAD", rekla je Marina Maljković o protivniku u četvrtfinalu.

Jelena Milovanović kazala je da je pobeda nad Senegalom bila teža nego što je ekipa očekivala.

"Bilo je nešto teže nego što smo očekivali. Kao tim nismo ispratile ono što je Marina tražila od nas. Pobedi se u zube ne gleda. Iz ovog meča moramo da izvučemo pouke i da se pripremimo za Australiju. One su svetska sila u košarci. Imaju igračice koje igraju ženski NBA i u najboljim klubovima u Evropi. Znamo da moramo da igamo 40 minuta da bismo njih pobedile, ali to je opet jedna utakmica i nikad se ne zna šta može da se desi", rekla je Milovanovićeva.

Iako rezultat protiv Australije niko ne može da garantuje, borbu može.

"Daćemo sve od sebe to obećavam. Ako bismo tu utakmicu prošle, mogle bismo da razmišljamo i o medalji. Ali, za sada razmišljamo samo o prvom koraku. Čeka nas 40 minuta u kojima moramo da ginemo jedna za drugu i da se potrudimo da ih pobedimo jer mislim da je moguće", rekla je Jelena Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track