MARATONSKO FINALE: Marej pobedio Del Potra i odbranio olimpijsko zlato
Foto: Reuters

Igrali 4 sata

MARATONSKO FINALE: Marej pobedio Del Potra i odbranio olimpijsko zlato

Rio 2016 -

Britanski teniser Endi Marej pobedio je Argentinca Huana Martina Del Potra u finalu teniskog tunira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - 7:5, 4:6, 6:2, 7:5.

Marej je tako odbranio zlato osvojeno pre četiri godine u Londonu.

Bilo je to iscrpljujuće, maratonsko finale u kome je Britanac imao više snage i zasluženo pobedio. Na kraju, obojica su bila u suzama - Endi od sreće, Delpo od tuge.

Meč je trajao više od četiri sata!

Del Potro je u četvrtom setu servirao za izjednačenje na 2:2 i ulazak u peti set, ali je Marej upravo tada napravio brejk, kasnije još jedan za konačni trijumf.

Podsetimo, Del Potro je na startu olimpijskog turnira načinio senzaciju izbacivši Novaka Đokovića. Nastavio je odlično da igra i stigao do finala, ali dalje nije mogao. Dugo odsustvo zbog povreda i operacija uzelo je danak. Nije mogao da parira drugom reketu sveta po fizičkoj spremnosti.

Marej je na putu do finala savladao Viktora Troickog, Huana Monaka, Fabija Fonjinija, Stiva Džonsona i Keija Nišikorija, a onda je savladao i Del Potra u finalu i postao prvi igrač od povratka tenisa na Letnje olimpijske igre, koji je odbranio titulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track