MILICA DABOVIĆ ZA KURIR: Ne pitajte za moju igru, rasplakaćete me
Foto: Dado Đilas

Košarkašica na ivici suza tokom razgovora za naš list

MILICA DABOVIĆ ZA KURIR: Ne pitajte za moju igru, rasplakaćete me

Rio 2016 -

Zaštitni znak naše košarkaške reprezentacije ponosna na plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, ali i vidno uznemirena zbog minutaže u Riju

Milica Dabović pravo je osveženje kad je reč o srpskim sportistima. Nasmejana i uvek spremna za šalu, navikla nas je da je neko ko poslednjih godina uveseljava na terenu i van njega.Utoliko nam je veći šok bio kad je bila na ivici suza tokom našeg razgovora nakon pobede nad Senegalom, koji je košarkašice odveo u četvrtfinale, na susret s favorizovanom Australijom.Prvi cilj ostvaren- Znate li kakav je osećaj otići u četvrtfinale Olimpijskih igara? - upitala nas je Milica na početku razgovora i objasnila kroz šta je sve prošla ova generacija:

- Mi jesmo bili autsajderi pre četiri godine, otišli smo na Svetsko prvenstvo, posle osvojili zlato na EP. Doći ovde i biti deo najboljih na svetu je ostvarenje naših snova. Imale smo za cilj da prođemo grupu, žao mi je što nismo imale jednu pobedu više kako bismo izbegli Australiju. Ali ništa nije izgubljeno.Da li ste zbog božje pomoći otišle na Korkovado i Isusov spomenik?

- Nije bilo molitvi tamo, ali molimo se mi svakog dana.Razgovor je potom skrenuo na neobavezne teme, a zanimalo nas je koji šampon koristi Milica kad joj kosa tako lepo miriše i posle utakmice.

- Neću na to da vam odgovorim - nasmejala se šeretski, ali nije mogla da nas ostavi uskraćene za odgovor da li je dozvoljeno da igračice budu našminkane na terenu.

- Šminka je i više nego dozvoljena, ne mogu da živim bez nje, ne dirajte me. Znate kako, oči su ogledalo duše - rekla je Milica, nateravši nas da konstatujemo da je veoma duševna.

Obožavana... Milica sa navijačima u Riju
Obožavana... Milica sa navijačima u Riju

Teško joj da priča

- Hvala, sve vam je jasno. Moje oči dolaze do izražaja i u centru su pažnje, a i ja ih najviše volim kod sebe.A onda, posle pitanja da li očekuje da se pokaže u najboljem svetlu protiv Australijanki, budući da još nije dobila pravu šansu u Riju, Milica nije mogla da sakrije emocije.- Ne bih na tu temu uopšte da govorim - kratko je odgovorila, na šta smo joj odgovorili da je razumemo.- Ne, ne razumete. Koliko minuta ste imali priliku da me gledate ovde? - upitala nas je, verovatno aludirajući na svoju malu minutažu.Konstatovali smo da njeni minuti na prste mogu da se izbroje, sa izuzetkom poslednjeg meča u grupi.- Pa, dobro, ali ne želim to da komentarišem. Prezadovoljna sam, presrećna sam... Rasplakaćete me... - vidno uznemirena, Milica Dabović je završila razgovor.

O novom bojenjuNEĆU TETOVIRATI OLIMPIJSKE KRUGOVEDa li si dobila inspiraciju za novu tetovažu u Riju?- Dobila sam je i pre Rija, ali neću tetovirati olimpijske krugove. Pričala sam da ću uraditi tetovažu posle Olimpijskih igara, nije mi palo na pamet ništa vezano za Rio, ali videćemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track