HRVATSKI KOŠARKAŠI OPTIMISTI: Vreme je da pobedimo Srbiju
Foto: Reuters

Meč za polufinale

HRVATSKI KOŠARKAŠI OPTIMISTI: Vreme je da pobedimo Srbiju

Rio 2016 -

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović rekao je da će četvrtfinalna utakmica protiv Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biti meč "posebnog naboja", ali je naveo da njegova ekipa ima šanse da se plasira u polufinale.

"Mi smo napravili čudo, osvojili smo prvo mesto u grupi, a nas jedine od svih četvrtfinalista niko nije video medju najboljih osam", rekao je Bogdanović.

Košarkaši Hrvatske su u utakmici koja je odlučivala hoće li u četvrtfinalu igrati protiv selekcije SAD ili Srbije pobedila Litvaniju sa 90:81 i tako zakazali duel sa izabranicima Aleksandra Đorđevića.

"Srbija igra slično kao i mi, igrali smo s njima pre Olimpijskih igara na pripremnom turniru u Argentini i izgubili tesno. Biće to utakmica posebnog naboja. Još nas samo 40 minuta deli od polufinala, a pre mesec dana niko nas nije vidio ni na Olimpijskim igrama... Mislim da imamo šanse da konačno udjemo u to magično polufinale", kazao je Bogdanović.

Noćašnja pobeda Hrvatske nad Litvanijom bila je prva posle čak sedam poraza.

"Znao sam da nikad nismo dobili Litvaniju, ali mi je 0:7 protiv njih zanimljiv podatak. Mislim da naša pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Sada sledi veliki obračun sa Srbima za polufinale nakon jednog dana odmora koji nam treba. Mogu samo reći da će biti veliki gušt igrati to četvrtfinale", kazao je Krunoslav Simon.

Dario Šarić naveo je da je vreme da njegova reprezentacija pobedi Srbiju.

"Očito da smo više želeli pobedu od Litvanaca koji su znali da idu na Australiju. Igrali smo sjajno, pogotovu u trećoj četvrtini. Bilo je vrlo važno izbeći SAD u četvrtfinalu jer su klasa za sebe. Vreme je da dobijemo i tu Srbiju," rekao je Šarić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track