Najnovije vesti

ČUDESNA HRVATICA ODBRANILA ZLATO Sandra Perković: Pogađala sam mrežu kao Ronaldo
Foto: Reuters

Atletičarka bila sigurna u trijumf

ČUDESNA HRVATICA ODBRANILA ZLATO Sandra Perković: Pogađala sam mrežu kao Ronaldo

Rio 2016
12:10h

Olimpijska šampionka u bacanju diska Sandra Perković iz Hrvatske rekla je da je tokom takmičenja u finalu "pogađala mrežu kao fudbaler Kristijano Ronaldo", ali da je posle hica u trećoj seriji znala da će osvojiti zlatnu medalju u Rio de Žaneiru.

Perković je odbranila zlatnu olimpijsku medalju hicem u trećoj seriji od 69 metara i 21 centimetra. To je bio njen jedini ispravan hitac, pošto je u ostalih pet pokušaja prestupila.

"Jedan hitac za plasman u finale, jedan hitac za zlato, to stvarno nisam planirala. Kad sam prvi puta bacila u mrežu, nije bilo panike, znala sam da mogu daleko i znala sam koliko vredim. Drugi prestup me je iznenadio, ali opet nije bilo treme ili straha. Rekla sam sebi: 'Sandra, nikad nisi bila odmornija, spremnija i iskusnija, pa ne možeš odavde otići sa tri neispravna hica'. Najgore je što ništa nisam radila pogrešno, sve je bio automatizam", rekla je Perković.

Ona je navela da je odmah znala da će osvojiti zlato.

"Kad sam ispustila disk iz ruke, znala sam da je to zlato i da me niko ne može stići. Odmah sam se opustila. Mada, mislim da je šesti hitac išao dalje od pobedničkog. Nema veze, za 10 centimetara sam bolja nego u Londonu.

Napredujem", navela je Perković.

Ona je i u kvalifikacijama bila u sličnoj situaciji, jer je jedini ispravni hitac bacila u poslednjoj seriji.

"Sinoć je bila kiša, mokar krug i to se događa. Ali, ne mogu da objasnim prva dva prestupa. Krug mi nikad nije bolji, otvorena mreža, najšira do sada. Posle kvalifikacija me je malo bolelo rame i napravila sam žulj na desnoj nozi, ali očekivala sam da će biti više problema zbog finala, koje je bilo rano ujutro posle kasnonoćnih kvalifikacija. Probudila sam se oko 7.30, ali mi je glava bila čista. I da, izvini mama, još jednom što sam te iznervirala", rekla je Perković.

Ona je rekla i da se nada da će Hrvatska osvojiti još medalja u Riju i da će se truditi da odgleda i neki sport uživo, pre nego što napusti olimpijsko selo, 18. avgusta.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...