SONJA PETROVIĆ: Još nismo svesne šta se dešava, ali idemo da pobedimo Španiju
Foto: Fonet

Samo pozitivne misli pred polufinale OI

SONJA PETROVIĆ: Još nismo svesne šta se dešava, ali idemo da pobedimo Španiju

Rio 2016 -

Srpska košarkašica Sonja Petrović rekla je danas da njenoj ekipi ne nedostaje motivacije uoči polufinalne utakmice Olimpijskih igara protiv Španije, kao i da veruje da će nacionalna selekcija uspeti da izbori plasman u finale.

Košarkašice Srbije juče su u četvrtfinalu pobedile Australiju sa 73:71, a sutra ih očekuje polufinalni meč protiv Španije.

"Protiv Španije nam nije potreban dodatni motiv. Polufinale Olimpijskih igara je i u jednoj utakmici možeš da obezbediš medalju. S obzirom na to da smo poraženi od njih na ovom prvenstvu, kao i prethodnom i da su sve utakmice uvek bile tu negde, da se 'ganjamo' s njima toliko dugo, nadam se da ćemo uspeti u ovoj utakmici da prelomimo i da napravimo taj poslednji korak", rekla je Petrovićeva.

"Nismo svesne još uvek. I dalje u šali kažemo da nismo svesne da smo evropske šampionke, a kamoli šta se ovde sve dešava. Mislim da se na kraju utakmice videla najbolje reakcije i emocije svih nas. Ne znam da li je bila neka iz ekipe koja nije plakala... Za nas neverovatan dan. Posle nismo ni slavile nešto, koliko smo bile 'mrtve' kada je taj prvobitni šok i adrenalin prošao", kazala je ona.

Petrovićeva je u utorak u finišu prvog poluvremena zadobila povredu ramena.

"Povredu vučem od zimus i nije sanirana na najbolji način. Ni ne sećam se kako je došlo do povrede. Samo mi se odjednom ruka oduzela. Na poluvremenu se nije dovodilo u pitanje da li ću da nastavim meč. Jednostavno za ovo se trudimo maksimalno. I sutra ću sigurno igrati, jer svi znamo o kakvoj je utakmici reč, a da li je rame dobro, pa i nije baš dobro", rekla je Petrovićeva.

Ona je dodala da je ključ uspeha košarkaške reprezentacije vera u sebe i dobar timski duh.

"Juče je bio pravi pokazatelj da kada jedna padne tu je odmah druga da je podigne ili da umesto nje uskoči ili nastavi. Za sutra smo baš pozitivne i mislim da je to bio ključ, jer smo i juče verovale, pa tako i za sutra verujemo sebe. Nećemo uvek imati podršku svih i neće svako razumeti kroz šta prolazimo i kako je, ali najbitnije da mi ostanemo zajedno. Juče na terenu se to baš videlo", ocenila je Petrovićeva.

Ona je izrazila nadu da će do kraja Olimpijskih igara biti uspešni dani za srpski sport.

"Atmosfera u selu se skroz obrnula. Druženje je uvek bilo dobro, ali kada fale rezultati to nije to. Došli smo juče do prve medalje. Način na koji je (Davor) Štefanek osvojio medalju, ta vera u sebe... Nadam se da će do kraja Igara biti mnogo bolji dani za srpski sport", kazala je Petrović.

Centar reprezentacije Srbije Danijel Pejdž kazala je da veruje da će njena ekipa pobediti Španiju.

"Igrali smo i ranije protiv njih. One su talentovane, pametne, izuzetno atletski spremene. Verujem da ćemo da odigramo malo bolje nego u grupi i da ćemo uspeti da izvučemo pobedu", kazala je Pejdž.

Ona je kazala da je za nju ostvarenje sna boriti se za medalju na Olimpijskim igrama.

"Meni ovo mnogo znači, da imam mogućnost da se na Olimipijskim igrama borim za medalju. To je moj krajni cilj, to je ostvarenje sna. Ponosna sam na ovaj tim, ponosna što ima hemiju na terenu. Ona iskra koja nam je nedostajala se uključila u pravom trenutku", rekla je Pejdž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track