Bravo

(KURIR TV) TIJANU BOGDANOVIĆ PREPLAVILE EMOCIJE: Razočarana suđenjem, ponosna na medalju

Rio 2016 -

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović rekla je da je razočarana porazom u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali i da je ponosna na osvojenu medalju.

Ona je danas u kategoriji do 49 kilograma izgubila od Južnokorejke Kim So-hui sa 6:7, iako je u finišu mogla da izjednači, ali su sudije procenile da je vreme isteklo pre osvajanja boda.

Posle meča 18-godišnja Srpkinja nije mogla da sakrije suze.

"Devojka je pala u poslednjoj sekundi dok je imala bod više. Ja mislim, a i moj trener, da je trebalo da joj daju još jednu opomenu, što bi meč uvelo u zlatni bod. Neizvesno je kako bi se meč završio, ali ja sam jako razočarana da sudije na ovako velikom takmičenju to nisu videle", rekla je Bogdanovićeva novinarima posle finala.

Ona je novinarima odgovorila da jeste očekivala medalju, ali da nije očekivala da će se ovako završiti.

"Nisam očekivala da će biti ovako, zbog odluke sudija. Očekivala sam medalju, mnogo smo trenirali da dodjemo dovde i jako sam razočarana", rekla je ova 18-godišnja tekvondistkinja.

Ona je rekla da je ipak srećna zbog medalje.

"Imam tek 18 godina i srećna sam što sam došla na Olimpijske igre i osvojila srebro, i pobedila svetskog prvaka. Ponosna sam na sebe i na stručni štab, na trenera, kondicionog trenera, fizioterapeuta, hvala svima, hvala i prijateljima i porodici i svima na podršci. Medalju posvećujem prijateljima, porodici i svima koji su bili uz mene", rekla je Tijana Bogdanović.

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović rekao je da se ekipa raduje zbog toga što je Tijana Bogdanović osvojila srebrnu medalju, ali da niko nije srećan zbog ishoda finala.

"Ovo je bio njen najlošiji meč danas, možda zato što je previše energije ispucala na prve dve borbe, koje su bile najteže. Korejka je vrlo iskusna, ovo je korejski sport i neću da kažem da je lobi povukao na drugu stranu, ali mislim da jeste bilo padanje u poslednjoj sekundi i da je trebalo da se ide na zlatni bod pa šta bude", rekao je Jović novinarima.

Tijana Bogdanović ima 18 godina i ovo su joj prve Olimpijske igre.

"U svakom slučaju, ovo je vrhunski rezultat za nju, dobro je za naš sport i za državu. Radujemo se, ali smo trenutno tužni. Ona je danas bila najbolja u svojoj kategoriji, ali takav je sport. Drugo mesto sa 18 godina. Pred njom su bar još dve Olimpijade", rekao je Jović.

Na snimku je delovalo kao da je Korejka pala pre isteka vremena, ali je posle pregledanja snimka odlučeno da nije."Nije poželjno da se komentariše sudjenje. Mi smo novi sport i ne pravimo incidente, jer se to dešava. Mislim da će o ovome da se priča. Ako smo mi u pravu, ove sudije će biti kažnjene, ali mi to ne možemo da promenimo. A možda i neće", rekao je Jović.

Srbija nije završila takmičenje u Riju, pošto u subotu Milica Mandić brani zlato iz Londona.

"Sad svu energiju usmeravamo na Milicu i njen dan, 20. avgust. Daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja", rekao je Jović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track