USPEH SRPSKIH OLIMPIJACA Velizar Đerić: U Riju su svi pobednici!

Najavio šest medalja za tri dana

USPEH SRPSKIH OLIMPIJACA Velizar Đerić: U Riju su svi pobednici!

Rio 2016 -

I sad vam tvrdim da će se Srbija iz Brazila vratiti sa još većim brojem odličja

Dok su mnogi omalovažavali srpske olimpijce i s nevericom pratili njihove poraze u Riju, jedan čovek je tvrdio: „Naredna tri dana osvojićemo šest medalja!“ I tako i bi. Bivši ministar sporta Velizar Đerić kao da je režirao minule pobede na Igrama .

- Kao prvo, svih 103 naših sportista su pobednici jer su otišli na Olimpijske igre. A još ako se osvoji medalja, to je dodatni uspeh. U ponedeljak sam javno rekao da ćemo naredna tri dana uzeti šest medalja. Pogodio sam, a i sad vam tvrdim da će se Srbija iz Brazila vratiti sa još većim brojem odličja.

Država s premijerom Vučićem na čelu pomogla je našim sportistima kao niko u regionu. Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić je, ispostavilo se, doneo sreću olimpijcima, jer kako je stigao u Brazil, mi smo osvojili prvu, a potom još pet medalja. A za ovaj uspeh svakako je zaslužan i Sportski savez Srbije s predsednikom Aleksandrom Šoštarom na čelu, koji je u saradnji s Ministarstvom sporta velika podrška našim sportistima - istakao je Velizar Đerić, predsednik Asocijacije sport za sve Srbije, najmasovnije sportske organizacije na Balkanu.

Rio 2016.DOSADAŠNJE MEDALJEDavor Štefanekzlato (rvanje/66 kg) Tijana Bogdanovićsrebro (tekvondo/49 kg)Marko Tomićević/ Milenko Zorić (K2/1.000 m) srebroIvana Španovićbronza (skok udalj) Odbojkašice finaleVaterpolisti finale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track