ODBOJKAŠICE IGRAJU ZA ZLATO: Ceo Brazil navija za srpske lepotice
Foto: Reuters

Nema spavanja

ODBOJKAŠICE IGRAJU ZA ZLATO: Ceo Brazil navija za srpske lepotice

Rio 2016 -

Brazilci, ludi za odbojkom, prepoznali su fantastičan potencijal našeg tima, predvođen najboljom igračicom turnira Brankicom Mihajlović

Još samo jedna stranica ostala je da se ispiše u najlepšoj knjizi srpske ženske odbojke. Srbija u noći između subote i nedelje (3.15) igra finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Protivnik u borbi za zlatnu medalju biće reprezentacija Kine, koja je u petak rano ujutru u drugom polufinalu bila bolja od Holandije sa 3:1.Rio i danas priča o srpskoj reprezentaciji i neverovatnoj pobedi nad Amerikankama, koje su bile bolje od nas u grupi. Ali kad je trebalo, naše devojke odigrale su meč iz snova i u uzbudljivoj završnici bacile na kolena aktuelne svetske šampionke.

Dvorana Marakanazinjo bez ikakve sumnje biće puna do poslednjeg mesta, a budite sigurni da će publika biti svim srcem uz Srbiju. Brazilci, ludi za odbojkom, prepoznali su fantastičan potencijal našeg tima, predvođen najboljom igračicom turnira Brankicom Mihajlović.- Ova ekipa treba da igra u finalu, za ovo smo se spremale i zbog ovog smo došle u Rio. Od prvog dana smo verovale da možemo da se borimo za zlato. Ovde nije u pitanju samo jedan igrač, mi smo ekipa od 12 igračica sa celim stručnim štabom, koji nam daje podršku - kaže Mihajlovićeva, koja posle svake utakmice ostaje i po 10 minuta kako bi se slikala s Brazilcima, u čijoj je zemlji igrala dve godine.- Brazilci su sjajni, naša velika podrška na svakom meču. Upravo nas ta pozitivna atmosfera drži u životu, naravno uz kvalitet koji posedujemo. Tako smo i savladale Ameriku, srcem, koje je veće od njihovog... Šalim se malo - u svom stilu završava Brankica.

Pobednički selfi... Brankica s obožavateljkama
Pobednički selfi... Brankica s obožavateljkama

Jedna od najboljih u Riju je srpsko čudo od deteta Tijana Bošković. - I dalje nismo svesne šta smo uradile i kakav smo uspeh postigle. Obezbedile smo medalju, ali želimo da bude ona najsjajnija. Presrećne smo, ali pokušaćemo da suzbijemo euforiju i donesemo kući zlatnu medalju - ne krije ambicije Boškovićeva pred veliko finale Olimpijskih igara.

Veseli liberoPUSTI SAD ŠMINKU, SLAVIMOSilvija Popović, libero naše reprezentacije, po pravilu je najenergičnija na terenu.- Ovo su mi prve Olimpijske igre i u finame celu poremetio, a i šminku. Ali pusti sad to, hoćemo da proslavimo ovu pobedu, pa onda da igramo finale - poručuje Popovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track