KOŠARKAŠI ŽELE ZLATO: Srbi, samo hrabro
Foto: Dado Đilas

Košarkaši večeras igraju finale sa SAD (20.45)

KOŠARKAŠI ŽELE ZLATO: Srbi, samo hrabro

Rio 2016 -

Atmosfera drži naš tim: Svaki put kad mi žena ostane trudna, osvojimo medalju. Sin je dobio svetsko srebro, a za princezu treba obezbediti zlato, poručio Stefan Marković

Najveća košarkaška sila SAD od svog poslednjeg poraza uspela je da naniže čak 75 pobeda.Ako postoji tim spreman da prekine tu seriju, onda su to momci u dresu Srbije, jer je i poslednji neuspeh protiv Španije, na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu 2002, isprovociran šokantnim rezultatom u četvrtfinalu baš s našom ekipom.Tada su legendarni Srbi, predvođeni Bodirogom, Divcem i Stojakovićem, izbacili drim-tim i poslali ih da se razigravaju od petog do osmog mesta, a današnji selektor Aleksandar Đorđević je u studiju RTS otvarao pobednički šampanjac u njihovu čast posle pobede u finalu nad Argentinom.Koliko god se poslednja misija u Riju činila nemogućom, „orlovi“ će i na ovaj duel s novim drim-timom poneti nekoliko boca ohlađenog šampanjca. Sjajni Stefan Marković zna zašto!- Svaki put kad mi je žena trudna, osvojimo medalju. Za sina smo doneli svetsko srebro, a za princezu ćemo morati da se potrudimo za neko zlato - poručuje Marković i dodaje:- Kao klinac sam ustajao da gledam mečeve sa SAD, hvala bogu da imam svoje dete da gleda takve utakmice i da ja igram. Stvarno je čast biti deo ovog od prvog dana. Prolazili smo kroz sve i svašta, bilo je teških faza, ali držali smo se. Žao mi je što nema Nemanje Bjelice s nama, veliki pozdrav za mog brata.

Ima receptSALE: DVA NAČINA ZA AMERESelektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević veruje da će se njegov tim dostojno suprotstaviti NBA zvezdama iz SAD.- Postoje dva načina na koji treba da igramo - da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo. Neka igrači izaberu kako ćemo. Drim-tim je samo jedan. Ovo ostalo su reprezentacije Amerike. Drim-tim je igrao 1992. godine. Oni su i onaj iz 1996. nazvali drim-timom. Nije bio toliko jak, ali bio je sa tri imena manje. Imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše.

Kalinićev tvitLUDACI SU NAJJAČINikola Kalinić je posle utakmice sa Australijom okačio fotografiju iz svlačionice na kojoj je velikim slovima pisalo: „Srbi ludaci“. Poručio je Amerikancima šta ih čeka.- Srbi ludaci. Tri prsta. Šminka - napisao je Kalinić posle pobede od 87:61.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track