NAŠ PONOS! Pročitajte pesmu posvećenu košarkašima koja će uzburkati vaše emocije
Foto: Reuters

Olimpijske igre u Riju

NAŠ PONOS! Pročitajte pesmu posvećenu košarkašima koja će uzburkati vaše emocije

Rio 2016 -

Još samo nekoliko ati nedli nas od istorijskog meča na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde se u finalu košarkaškog turnira sastaju selekcije Srbije i SAD.

Povodom okršaja dva stara znanca iz britkog pera Nemanje Dimića stigla je pesma koja sve navijače tera na osećaj ponosa!

Pesmu vam prenosimo u celosti:

Naš ponos! Ekipa se okupila, baš početkom juna, Kažu plasman u Rio, bila bi nam kruna. Favoriti na papiru, opasno je bremeKidali smo redom, bez imalo treme! Na parketu želju, niko nije krioOdosmo s lakoćom u daleki Rio! I pored svog uspeha, zbog medijskog tračaKritike za Saleta, zbog izbora igrača. Tražili su mnogi da krene i BobiPolitičari, navijači, a i Miškov lobi ! Sale osta' dosledan logistici svojojUkratko je rekao o situaciji ovoj:"Na temu Bobijevog sa priprema "bega",Reći ću EKIPA JE VREDNIJA OD SVEGA!" Izjava je potpuno podelila nacijuKidati za klub il' REPREZENTACIJU??? Počeše i IGRE, nastupi u grupiZabrinuti bili su, nevernici glupi! Tukli su nas Kenguri, Orlovi u šokuFalila je borbenost i želja u skoku. Poraz od Francuza, na veliku štetuMoramo ubaciti u brzinu petu! Egal sa Amerima - to je naša meraUprkos porazu, vratila se vera! U poslednjem kolu, uz nove aduteBez imalo problema, pobedismo "žute".A onda već poznata - za kritičare ljute"OVO JE SVE NORMALNO" - Nikolića Mute! Utakmice druge svi tad pomno prateHoćemo li na Litvance ili na Hrvate?!S nevericom gledasmo na drugom kanaluHrvati nam dolaze u četvrtfinalu! U medijima opet komentari razni:"Bolji smo od komšija, kad mečevi su važni!""Nose i prokletstvo, još od Atine!""Može li prokletstvo, sad neko da skine?""Da l' možemo bez Bobija?" - to naciju brine,I "Mogu li Orlovi opet u visine?". "Dobijamo Srbe, to je naša norma!"Poručuje "Trica", uz "Dobra nam je forma!". A utakmica beše za infarkte noveOrlovi ostvariše navijačke snove.Na ulicama, proslavljasmo tad pobedu našuSrećan put komšije u "Lijepu Vašu" !!!! Kada smo ispratili sve hrvatske trupeČekaše nas Kenguri, dužnici iz grupe!Tu se i pokazalo kolika smo SILAOrlovi su opet raširili krila!"+30 u polufinalu" za udžbenike noveDoktorska je teza, GENERACIJE OVE! U borbi za zlato, u poslednjem danuAmeri i Srbi na OLIMPIJSKOM megdanu! Vreme je da Kalina odigra sad JAKOZa loptom na parket da se BACI Marko! Neka Teo opet ČAROLIJE praviIrvinga u DŽEP, Marković nek stavi! Nek kucaju SNAŽNO, Radulja i VladeAmerima lopte, Jović nek POKRADE! Nedović PO BUREK, Amere nek šaljeJokić nek nas koševima VODI DO MEDALJE! Mačvanove glave, svi neka se PLAŠEA Birča Karmela, k'o konja da JAŠE! Zbog Bogdanovog šuta, Ameri će PUĆIProšlu je promašio, al' OVA ĆE UĆI !!! Odigrajmo pametno ovu igru "NAŠU"Mi smo "DRIM TIM", mi IMAMO SAŠU!!!

(couchcoach)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track