REAKCIJE SRPSKIH OLIMPIJACA PO SLETANJU U BEOGRAD: Ponosni smo na ono što smo uradili u Riju
Foto: Printskrin RTS

Osvajači medalja stigli u domovinu

REAKCIJE SRPSKIH OLIMPIJACA PO SLETANJU U BEOGRAD: Ponosni smo na ono što smo uradili u Riju

Rio 2016 -

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović istakla je da je verovala u medalju na OI u Riju.

Odbojkašice Srbije su na OI osvojile srebrnu medalju."Emocija je puno, ono što obećale ispunile smo. Možda je malo neočekivano, neki su mislili drugačije, ali smo osvojile medalju. Vrlo sam ponosna šta smo uradili u Riju, presrećni smo postignutim i hvala svima na podršci. Ovaj tim je spoj mladih i iskusnih devojaka, u celom olimpijskom timu je vladala odlična atmosfera, što dokazuju rezultati", istakla je Maja Ognjenović.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić poručio je da je ono što je obećano - ispunjeno.

"Obećano - ispunjeno. Nismo bili 100 odsto sigurni da ćemo uzeti medalju, koja je bila san dugi niz godina, ali smo uspeli. Došli smo do prve u istoriji u ženskoj odbojci, ali to nije slučajno. Eliminisali smo svetskog i evropskog prvaka, devojke su igrale veoma dobro i zaslužuju sve pohvale za motiv, želju i kako su predstavljale Srbiju", rekao je Terzić.

Srpski kajakaš Marko Tomićević izjavio je da je presrećan što su uspeli da usreće ljude u Srbiji.

"Za mene je ovo veliko iskustvo, nisam imao prilike da budem ovako dočekan. Uradili smo sve da učinem ljude u Srbiji srećnim, drago mi je da sam bio deo svega toga. Fenomenalan doček, kajak je mali sport, jako lep osećaj. Vratili smo se iz Londona sa devetim mestom i za mene je ovo najveći uspeh", rekao je Tomićević.

Trener veslača Miroslav Aleksić podsetio je da je ovo prva medalja za srpski kajak posle 32 godine.

"To nas sve čini srećnim, ali to nam stavlja i obavezu. Već počinju pripreme za Tokio. Mogli smo do zlata, ali je i srebro sjajan uspeh. Pre osam godina u Pekingu nismo imali nijednog predstavnika, u Londonu smo imali brojnu, ali neiskusnu ekipu, dok smo u Rio otišli spremni. Mogli smo da osvojimo bar još jednu, pre svih Novaković i Grujić u dvosedu", poručio je Aleksić.Košarkaš Milan Mačvan izjavio je da zadovoljan srebrom na OI."Mi još uvek nismo svesni kakav smo uspeh napravili. Treba vremena za jasniju sliku šta smo uradili bar u četiri sporta. Gledali smo da se družimo motivišemo jedni druge, to je bio put", rekao je Mačvan.Miroslav Raduljica kaže da je Srbija u Riju ispisala istoriju."Ne znam da li je iko verovao u ovo kada su nas ispraćali. Za mene su sve ove medalje zlatne. Napisali smo istoriju i svi se osećamo fenomenalno. Mi jesmo mala zemlja, ali sa mnogo emocija pristupamo ovom poslu. Pozdravljam sve one koji se osećaju kao Srbi, i izvan Srbije, jer ovi dani su pokazali da kada smo zajedno možemo mnogo da uradimo", rekao je Raduljica.Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić kaže da je ovo uspeh našeg tima."Ovo je veliki uspeh srpske košarke i jako sam ponosan na mušku i žensku reprezentaciju. Uvek sam pričao da sam ponosan na igru i rezultate, saigrače, trenere, ovo je veliki uspeh. Svaka čast. Za nas je tužna tema izostanak Bjelice. Sve godine je sa nama i žao nam je što sada nije mogao. Biće u buduće nadam se", rekao je Teodosić.Selektor Srbije Aleksandar Đorđević zahvalio je na dočeku."Čestitke svim olimpijcima, ne znam da li smo svesni kolika je čast predstavljati zemlju. Čestitke svim trenerima, osvajačima medalja. Nije bitno ko ima medalju, bitno je da ih ima Srbija. Podržavali smo se međusobno i to je jako potrebno, vetar u leđa. Ovaj uspeh je ogroman prvi put smo na Igrama kao košarkaši. Hvala svima, koji su nam omogućili prvo da se kvalifikujemo, a zatim i da tamo uradimo to što jesmo. Hvala Milošu i igračima, koji su prihvatili da igraju i budu trenirani na jedan način. I da uradimo šta smo uradili. Ne sećam se više, kako je bilo u Atlanti, tamo je moja generacija imala krunu karijere. Ova je jedna od najmlađih i može još", rekao je Đorđević.Ana Dabović je izjavila da je bronzana kao zlatna medalja."Kažu da je ova bronza sjajnija od zlata. Treći smo u svetu, pobedili smo Australiju, koja ima pet uzastopnih olimpijskih medalja. Teško je da pričamo o tome, svi su na pozitivan način gurali napred", rekla je Ana Dabović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track