AMERIKANCI OTPISALI SRBIJU: Hrvatska je veća opasnost za drim tim nego Teodosić i ekipa
Foto: Reuters

Potcenjivanje Orlova

AMERIKANCI OTPISALI SRBIJU: Hrvatska je veća opasnost za drim tim nego Teodosić i ekipa

Rio 2016 -

Poznati američki košarkaški portal SB Nation ocenio je da će reprezentacija Hrvatske biti glavni konkurent drim timu na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Zanimljivo, ovaj portal ne vidi Srbiju ni u širem krugu kandidata.

Pored Hrvatske, u užem krugu kandidata koji bi mogli da zadaju muke američkom košarkaškom timu navode se Kanada i Francuska. Osvajače medalja iz Rija Srbiju i Španiju ovaj portal ne vidi kao opasnost.

Kada je Hrvatska u pitanju, kao najveću zvezdu tima na narednim Igrama izdvajaju Bojana Bogdanovića koji će u Tokiju imati 31 godinu. Dodaje se da Hrvatska ima talentovane Darija Šarića (trenutno 22 godine) i Marija Hezonju (21 godina), koji bi mogli da budu veliki reprezentativni tandem.

Pored njih trojice, američki portal ističe i nove igrače koji će sasvim sigurno imati NBA iskustvo iza sebe.

"Tu je takođe Dragan Bender, četvrti izbor Drafta, koji će u Tokiju imati 22 godine i već nekoliko NBA sezona iza sebe. Hrvatska može računati i na 19-godišnje centre Ivicu Zubca i Antu Žižića, koji su takođe izabrani na Draftu."

Nije neobično da američki košarkaški stručnjaci ne poznaju dovoljno igrače iz Evrope koji ne igraju u NBA ligi.

Međutim, tokom Olimpijskih igara u Riju imali su dovoljno vremena da upoznaju sve naše reprezentativce. Osim Stefana Markovića koji je najavio povlačenje, svi ostali igrači iz Rija, predvođeni Milošem Teodosićem, mogli bi da zaigraju i u Tokiju. Takođe, ne treba zaboraviti da bi u uži izbor sasvim sigurno došli Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, uz nekolicinu mladih igrača koji dolaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track