HRVAT BOGDANOVIĆ I DALJE TUŽAN ZBOG SRBIJE: Pobedićemo ih kad uradimo ovo!
Foto: Tanjug/AP

Rio boli

HRVAT BOGDANOVIĆ I DALJE TUŽAN ZBOG SRBIJE: Pobedićemo ih kad uradimo ovo!

Rio 2016 -

Hrvatski NBA as Bojan Bogdanović je u razgovoru za hrvatske medije istakao da je ljutnja i tuga posle poraza od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara popustila kako vreme odmiče, ali i dalje ga drži utisak da su Hrvati bili blizu istorijskog uspeha.

– Popustilo je malo, ali ostaje utisak da smo bili bliže nego ikada velikom uspehu, medalji. Barem otkako sam ja u reprezentaciji. Stvorila se pozitivna atmosfera, prvenstveno između igrača i stručnog štaba, a onda i navijača, čiju smo podršku osećali. Sada se sleglo razočaranje, manje je nego ranije jer dobijam dosta pozitivnih komentara – rekao je Bogdanović i nadovezao se da je bio iznenađen kako su košarkaši Hrvatske dočekani, uprkos porazu.– Taj poraz od Srbije nas je pogodio, ali prvi puta se dogodilo da nas i nakon poraza u četvrtfinalu i u tako važnoj utakmici, ljudi dočekuju radosni s obzirom na ono što smo pružili. Tome se nisam nadao.

Usledilo je i pitanje šta je potrebno da bi se pobedila Srbija.

– Treba nam čista glava, svako od nas to treba rešiti sam sa sobom. Treba u takve utakmice ući mirno, bez nervoze, da ne razmišljamo o tome kako smo izgubili neka ranija četvrtfinala. Uz sve to treba nam i doza sreće. Kvalitet imamo, to smo pokazali i na Igrama. Mirnoća i doza sreće, to nam treba – zaključio je Bogdanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track