Nikolić čestitao stonoteniserima osvajanje medalja
Foto: Fonet

Bravo za naše šampionke

Nikolić čestitao stonoteniserima osvajanje medalja

Rio 2016 -

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić čestitao je danas srpskim stonoteniserkama Borislavi Perić-Ranković i Nadi Matić medalje osvojene na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je srpskim stonoteniserima Borislavi Perić-Ranković i Mitru Palikući osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Riju.

"Draga Borislava, zastava Srbije koju ste nosili na otvaranju Paraolimpijskih igara danas se viorila na najvišem jarbolu. Vašom virtouznom pobedom Srbiji ste doneli prvo zlato i najveću radost svim građanima. Bili ste i ostali primer borbe i uspeha. Srećna Vam bila zlatna medalja osvojena veštinom i srcem pođenako!", ističe se u čestitki predsednika Nikolića.

Čestitajući osvajanje bronzane medalje Mitru Palikući: predsednik je poručio: "Neka Vaša prva osvojena medalja za Srbiju bude srećan početak za buduća odličja naših paraolimpijaca. Ponosni smo na Vaš uspeh kojim ste obradovali naciju. Bravo Mitre za vitešku borbu kojom ste pokazali kako se brane boje Srbije".

Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu medalju, pošto je u finalu savladala Kineskinju Mijao Cang 3:2 (11:4, 6:11, 7:11, 11:3, 11:6), a Nada Matić je osvojila bronzanu medalju, nakon što je u meču za treće mesto nadonadila minus od dva seta i savladala Britanku Su Gilroj 3:2 (12:14, 8:11, 11:8, 11:6, 11:6).

"Naša zlatna Borislava, naša velika šampionka, motiv i inspiracija mnogima godinama unazad, donela je Srbiji prvo paraolimpijsko zlato! Borislava svakim novim uspehom dokazuje da granice ne postoje i da su one tamo gde ih mi postavimo! Svim srcem čestitam i Borislavi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom istorijskom zlatu za našu zemlju!", navodi se u čestitki Udovičića Borislavi Perić-Ranković.

U njegovoj čestitki Nadi Matić se ističe:

"Bravo Nado, svaka čast šampionko! Ovo je ogroman uspeh za naš parolimpijski stoni tenis i dokaz u kojoj meri su naši paraolimpijci dominantni na svetskom tronu! Oni jesu ponos naše zemlje i veliki motiv za sve nas! Čestitam i Nadi i njenom stručnom štabu i Paraolimpijsko komitetu Srbije na ovom veličanstvenom uspehu!"

Njih troje su članovi stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada, a u Riju Borislava Perić-Ranković je osvojila zlatnu medalju, dok su se Nada Matić i Mitar Palikuća okitili bronzanim odličjima.

"Uspeh sportista iz Novog Sada uvek nas obraduje, ali uspeh na Paraolimpijskim igrama je zaista poseban razlog za radost. Čestitam našoj Borislavi Perić-Ranković na zlatnoj medalji i zahvaljujem joj se što pronosi ime Novog Sada na najbolji način. Čestitam i njenim reprezentativnim klubskim kolegama Nadi Matić i Mitru Palikući na velikom sportskom uspehu", kaže se u Vučevićevoj čestitci.

Ministar za rad Aleksandar Vulin čestitao je danas srpskim paraolimpijcima Borislavi Perić-Ranković, Nadi Matić i Mitru Palikući.

"Čestitam Vam najsjajnije odličje i veliku pobedu i Vas i Srbije. Vaša zlatna medalja nas čini gordim, ali ne toliko koliko smo ponosni na vašu svakodnevnu borbu, trud i rad. Više od zlata sijaju vaše ljudske vrline. Čestitam pobedu! Živela Srbija!", poručio je Vulin u čestitki Borislavi Perić-Ranković osvajanje zlatne medalje.

"Medalja koju ste osvojili na Paraolimpijskim igrama u Riju novo je sjajno odličje pridodato bogatoj kolekciji sportskih uspeha srpskih paraolimpijaca.

Učinili ste nas ponosnim i još jednom uverili da su veliki trud, upornost i optimizam put do najvećih sportskih rezultata", naveo je Vulin u čestitki Nadi Matić.

On je rekao da čestita na osvojenoj medalji u iskrenoj veri da paraolimpijci zaslužuju istu pažnju kao i ostali vrhunski sportisti.

U čestitki Palikući navodi se je ivanrednim uspehom pokazao kako se treba boriti za svoju zemlju.

"U pravo vreme i na pravom mestu pokazali ste snagu svog talenta i prvom medaljom na Paraolimpijskim igrama u Riju priredili nam još jednu veliku radost. Teško je i zamisliti kakav napor, disciplina i odlučnost su potrebni da se stigne do takvog uspeha. Zahvalni na tome, želimo da s jednakom strašću nastavite svoj sportski put", saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je našoj stonoteniserki Borislavi Perić-Ranković osvajanje zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju.

"U ime Narodne skupštine i lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke na fantastičnoj igri i zlatnoj medalji kojom ste još jednom potvrdili da ste u samom vrhu ovog sporta i kojom ste ispunili naše nade. Branislava, svakačast!", porucila je Gojković.

Gojković je čestitke uputila i stonoteniserki Nadi Matić na osvajanju bronzane medalje, kao i stonoteniseru Mitru Palikući na bronzanoj medalji.

"Čestitam na osvojenim medaljama, i pokazanoj igri i borbenosti. Srbija je ponosna na vas", navela je Gojković.

Srbija sada ima tri medalje na Igrama, pošto je ranije danas stonoteniser Mitar Palikuća osvojio bronzanu medalju pobedom protiv Norvežanina Tomija Orhauga 3:1 (4:11, 14:12, 11:6, 11:9).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track