JOŠ DVE MEDALJE ZA SRBIJU: Zlato i svetski rekord Željka Dimitrijevića, Miloš Mitić osvojio srebro!

Naši takmičari blistaju na POI u Riju

JOŠ DVE MEDALJE ZA SRBIJU: Zlato i svetski rekord Željka Dimitrijevića, Miloš Mitić osvojio srebro!

Rio 2016 -

Srpski takmičar Željko Dimitrijević osvojio je zlato, a njegov reprezentativni kolega Miloš Mitić srebro u disciplini bacanje čunjeva na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Dimitrijević je do zlata stigao postavivši novi svetski rekord. On je u bacanju čunjeva u kategoriji F51 postavio novi svetski rekord koji sada iznosi 29,96 metara. Dimitrijević je rekordni hitac bacio u četvrtoj seriji, a prethodno je u prvoj bacio 29,91 metar.On je u Riju poboljšao sopstveni rekord, koji je iznosio 27,04 metra.Miloš Mitić je stigao do srebra pošto je čunj bacio 26,84 metra, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.Bronzu je osvojio Slovak Marijan Kureja sa daljinom 26,82 metra.Srbija je na POI u Riju do sada osvojila devet medalja. Srpske stonoteniserke Borislava Perić-Ranković i Nada Matić boriće se u subotu za zlato na POI.Udovičić čestitao osvajačima medalja u Riju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Dimitrijeviću i Mitiću osvajanje zlatne i srebrne medalje u bacanju čunja.

"Željko je veliki šampion koji je pred odlazak na Paraolimpijske igre siguran u sebe najavio da će nam doneti medalju. Hvala ti što si ispunio obećanje i pokazao da jesi vrhunski sportski as kome s razlogom pripada najsjajnije odličje Paraolimpijskih igara. Čestitam i Željku i njegovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije na zasluženom zlatu koje je obradovalo naciju", navodi se u čestitki Udovičića.

"Sjajni srpski paraolimpijci nastavljaju osvajanje svetskih tronova. Miloš je pokazao koliko srce ima i sa koliko želje se bori za našu zemlju time što je oborio i lični rekord kako bi našoj zemlji doneo medalju. Lepšu sliku od našeg zlatnog Željka i srebrnog Miloša na istom postolju ne mogu ni da zamislim. Hvala vam na tome šampioni, vi jeste naš ponos. Čestitam od srca", piše u čestitki ministra Udovičića.I Tomislav Nikolić čestitao paraolimpijcima osvajanje medalja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolič čestitao je Dimitrijeviću i Mitiću osvajanje medalja.

"Dragi Željko, dokazali ste celom svetu da iz naše zemlje dolaze šampioni i svetski rekorderi. Hvala Vam na tome što ste nas sve još jednom učinili ponosnim", naglasio je predsednik Repulike u čestitki Dimitrijeviću, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Nikolić je u čestitki Mitiću istakao:

"Postigli ste uspeh na kome Vam mnogi sportisti zavide, i zbog kojeg Vam naša Srbija izražava beskrajnu zahvalnost. Znam da ćete se truditi i dalje da na ovakav način iskazujete ljubav prema svojoj zemlji. Dragi Miloše, hvala Vam na tome".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track