HEROINA Borislava Perić Ranković: Teret je preklopio u stolarskoj radnji, a sad ređa medalje!
Foto: AP

Juri drugo zlato u Riju

HEROINA Borislava Perić Ranković: Teret je preklopio u stolarskoj radnji, a sad ređa medalje!

Rio 2016 -

Naša barjaktarka s ovogodišnjih Paraolimpijskih igara, posle individualnog zlata, u 15.00 igra u dublu za drugo odličje u Brazilu

Paraolimpijci Srbije obezbedili su i sedmu medalju u Riju. Borislava Perić Ranković u paru s Nadom Matić, sa osiguranim srebrom, danas će se u 15 časova boriti za zlato u dublu stonog tenisa.Borislava Perić Ranković već ima individualno zlato, a Nada Matić bronzu. Kurir podseća kako je srpska heroina, naša barjaktarka s otvaranja Paraolimpijskih igara u Riju, završila u invalidskim kolicima.

- Prošlo je manje od deset meseci rada u stolarskoj radionici kada sam 1994. godine nastradala na radnom mestu. Ogroman teret me je poklopio. Period oporavka trajao je 15 meseci, ali nisam klonula duhom. Želela sam da se u invalidskim kolicima vratim u istu firmu. U početku sam radila u kancelariji, ali me to nije ispunjavalo i zadovoljavalo. Bilo je suviše stereotipno.

Tražila sam da se vratim u proizvodni pogon, i tek po povratku na mesto gde sam nastradala počela sam da se vraćam u pravi život. Ravnopravno sam radila kao i zdrave osobe, čime sam dokazala da osobe s invaliditetom ne treba gledati drugim očima, jer mogu da se nose s radnim obavezama. Naravno, ne baš svim, ali ako im se ukaže prilika, mogu biti od koristi.

Najvažnije je da hendikepirana osoba razreši neke dileme u svojoj glavi, da sama realno proceni šta sve može, a šta ne može. Posle toga više ništa nije teško - svojevremeno je izjavila Borislava Perić Ranković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track