STIGLI SRPSKI PARAOLIMPIJCI: Vodenim topovima dočekani na aerodromu u Beogradu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovacije za naše takmičare

STIGLI SRPSKI PARAOLIMPIJCI: Vodenim topovima dočekani na aerodromu u Beogradu

Rio 2016 -

Grupi srpskih takmičara koji su se vratili u Beograd sa Paraolimpijskih igara iz Rio de Žaneira priređen je svečani doček na aerodromu Nikola Tesla.

Avion, koji je stigao iz Ciriha a u kome su se nalazi srpski paraolimpijci, po sletanju na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu dočekan je vodenim topovima.

Srpske takmičare je predvodio Laslo Šuranji, koji je u streljaštvu osvojio dve medalje.

Za njih je organizovan svečani doček u Salonu Beograd na aerodromu.

"Radili smo mnogo, otišli smo spremni i vratili se sa uspehom. U prvom trenutku ne znam šta mi je prolazilo kriz glavu, posle meča sam mnogo umoran i dođe mi u glavu da odem da prilegnem. Drugi dan se slegne i čovek počinje da shvata šta je uradio", rekao je Šuranji i nastavio:

"Srećan sam zbog medalja, zbog kolega, posebno mog selektora koji je dugo čekao medalju. Streljaštvo je specifičan sport, svaki hitac je poseban. Imamo devet medalja, čestitam kolegama, mi se retko viđamo, osim na OI, ali dobri smo, poznajemo se, bodrimo jedne druge".

Srbija je na POI osvojila devet medalja.

Pored Šuranjija medalje su osvojili stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, kao i srebro u dublu. Stonoteniser Mitar Palikuća osvojio je bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track