ŠTA JE SA JANKOM: Izgubio od 808. igrača sveta

ATP Mo

ŠTA JE SA JANKOM: Izgubio od 808. igrača sveta

Tenis -
Karen Kačanov je dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Moskvi

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na turniru u Moskvi, pošto je u drugom kolu poražen od domaćeg takmičara Karena Kačanova sa 0:2 u setovima 4:6, 4:6. Tipsarević je tako poražen od trenutno 808. tenisera na ATP rang listi, koji je do glavnog ždreba došao zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora. Ovaj 17-godišnji Rus je u oba seta oduzeo Tipsareviću po jedan servis i tako došao do najboljeg rezultata i najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Posle poraza od 17-godišnjeg Karena Kačanova, Janko Tipsarević izjavio je da mu je žao što je rano ispao i pohvalio je mladog Rusa. Takođe, Tipsarević kaže da povreda stopala nije ozbiljna.

“Mislim da povreda nije ozbiljna, mogao sam da udaram lopticu, mogao sam da serviram, ali neću da lažem, nisam bio maksimalno spreman. Bio je težak meč, a on mi nije dao šansu na svoj servis. Ne mogu da kažem da sam igrao toliko loše“, rekao je Tipsarević.

"Kačanov igra veoma dobro za svoj uzrast, vrlo je mlad. Verujem da će još ojačati, a i sada prilično snažno udara lopticu. Mislim da će biti veoma dobar teniser“, dodao je Janko. Novinare je zanimalo i kakva je situacija sa Viktorom Troickim. "On se dobro oseća, trenirali smo sa njime prošle nedelje u Beogradu. Nadam se da će Sud u Lozani presuditi pravedno i da će nam se Viktor pridružiti za finale Dejvis kupa“.

Srpski teniser je pre dve sezone osvojio turnir serije 250 u Moskvi. Nagradni fond moskovskog turnira iznosi 746.750 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track