NOVI ŠOK ZA FEDERERA: Del Potro opet slavio u Bazelu i ostavio ga bez titule

Jedan pehar u 2013.

NOVI ŠOK ZA FEDERERA: Del Potro opet slavio u Bazelu i ostavio ga bez titule

Tenis -
Argentincu je to četvrta titula ove sezone, dok Federer drugu godinu zaredom nije uspeo da dođe do trofeja u rodnom gradu

Argentinski teniser Huan Martin del Potro osvojio je turnir u Bazelu, pošto je u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (7:3), 2:6, 6:4.Argentincu je to četvrta titula ove sezone, dok Federer drugu godinu zaredom nije uspeo da dođe do trofeja u rodnom gradu. Federer je tako nastavio "crni niz", pošto je u poslednjih 14 meseci osvojio samo jedan turnir.

Huan Martin del Potro kroz šalu je uputio izvinjenje protivniku zbog trijumfa pred njegovom publikom."Izvini što sam te opet pobedio ovde, na tvom domaćem terenu", rekao je Del Potro i nastavio:

"Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Rodžera, on je veliki junak ovde, i moja je inspiracija. Stvarao je istoriju na svakom turniru na kom je učestvovao, i ponosan sam što mogu da igram protiv njega", rekao je Del Potro.Turnir u Bazelu igra se za ukupni nagradni fond od 1.445.000 evra, Del Potro je zaradio ček na 348.000 evra, a Federer na 156.800 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track