NOVAK OPREZAN: Ne smem da potcenim Federera!
Foto: AP

Srbin i Švajcarac igraju prvi put ove godine

NOVAK OPREZAN: Ne smem da potcenim Federera!

Tenis -
Đoković i Federer odigrali su 29 mečeva u karijeri, a Federer vodi 16:13 u pobedama

PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je uoči polufinalnog meča na pariskom Mastersu protiv Rodžera Federera da trofejni Švajcarac nikako ne može da se potceni, bez obzira što je imao lošu sezonu.

Đoković se plasirao u polufinale poslednjeg mastersa sezone savladavši Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 6:1, 6:4, dok je Federer u tri seta nadigrao Argentinca Huana Martina del Potra - 6:3, 4:6, 6:3.

"Rodžer doživljava verovatno najgoru sezonu u poslednjih 10 godina, ali on je i dalje igrač koji može da pobedi na svakom turniru, jer on je ipak Rodžer Federer. Osvojio je 17 gren slem titula i svi znamo koliko je uspesna njegova karijera", rekao je Đoković.

On je istakao da Švajcarac nikako ne može da se potceni, bez obzira što nije u formi kao kada je bio svetski broj jedan.

"Gledao sam njegove mečeve u Bazelu prošle nedelje i ovde u Parizu. Mislim da igra zaista dobro", kazao je trenutno svetski broj dva.

Đoković je naveo da je zadovoljan onim sto je prikazao u pobedi protiv Vavrinke.

"Veoma sam zadovoljan jakim intenzitetom od samog početka, trudio sam se da budem što agresivniji. Ako izuzmemo servis, koji je varirao, mislim da sam odigrao odličan meč", zaključio je srpski teniser.

Đoković i Federer sastaju se u borbi za finale pariskog mastersa sutra od 14.30 sati. Biće to njihov 30. međusobni okršaj, a Švajcarac je uspešniji i vodi sa 16:13.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track