NADAL (NE)DOSTIŽAN: Đoković samo čudom može da se vrati na prvo mesto

Bodovne kalkulacije

NADAL (NE)DOSTIŽAN: Đoković samo čudom može da se vrati na prvo mesto

Tenis -
Najbolji srpski teniser sa svim pobedama u Londonu i u Beogradu mogao bi da sakupi maksimalno 12.335 bodova, a Španac u ovom trenutku ima 12.030 bodova

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković, uprkos osvajanju turnira u Parizu uoči završnog Mastersa u Londonu zaostaje još više za Rafaelom Nadalom.

Da bi se vratio na prvo mesto ATP liste do kraja sezone potrebno je da ostvari sve pobede u Londonu i finalu Dejvis kupa u Beogradu, a da Španac ne ostvari više od jedne pobede.

Uoči poslednjeg turnira u sezoni Rafael Nadal ima 12.030, a Novak Đoković 10.610 bodova.

Đoković je posle trijumfa u "gradu svetlosti" izgubio 510 bodova u odnosu na prethodnu nedelju jer mu je skinuto 1.500 bodova koje je osvojio prošle godine u Londonu. Sa druge strane Nadal je uvećao fond bodova za 360, tako da je prethodna razlika 550 bodova sada narasla na 1.420 bodova.

Đoković bi u slučaju trijumfa u Londonu osvojio maksimalnih 1.500 bodova, a dodatne bodove bi mogao da dobije u Dejvisu kupu. Ukoliko pobedi u oba singla protiv Češke u beogradskoj "Areni" i osvoji "salataru" Novak bi zaradio 225 bodova pa bi njegov maksimum na kraju sezone mogao da bude 12.335 bodova.

Na završnom Mastersu u Londonu pobeda u grupi donosi 200 ATP bodova, što znači da bi Nadal sa dve pobede stigao na 12.430 bodova, što je nažalost nedostižno za Novaka.

Ipak, iako i ne bude prvi na kraju kalendarske 2013. godine, nema sumnje da će Đoković u 2014. godini uspeti da vrati vrh ATP liste i nastavi "rat" protiv Nadala u rivalstvu koje je već sada dobilo predznak "najveće".

Novak Đoković je na završnom Mastersu u Londonu u grupi sa Rodžerom Federerom, sa kojim otvara Masters u utorak od 21 sat, Huanom Martinom Del Potrom i Rišarom Gaskeom. Rafael Nadal igra protiv Davida Ferera, Tomaša Berdiha i Stanislasa Vavrinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track