Janko Tipsarević: Nisam zdrav, ali želim da igram!

Naš teniser kaže da će stisnuti zube

Janko Tipsarević: Nisam zdrav, ali želim da igram!

Tenis -
Do poslednjeg trenutka čekaćemo da vidimo koliko sam spreman za predstojeći meč protiv Češke, kaže drugi reket srpske ekipe

Ponovo žele da budu najbolji!Srpski teniseri spremaju se za finalni meč protiv Češke u Dejvis kupu, ali najveći problem našoj reprezentaciji predstavlja povreda Janka Tipsarevića, čiji je nastup i dalje neizvestan.- Da sam zdrav - nisam. Da sam spreman - nisam, ali moja želja da igram za ovaj tim je jedina koja je prolongirala odluku da li ću zaista i zaigrati. Odluku ćemo doneti danas, kada selektor bude morao da saopšti konačan sastav - rekao je Tipsarević i dodao:- Moram da naglasim Novakovu ulogu i istaknem da ove godine, za razliku od 2010. godine, kada su četiri najbolja igrača igrala svaki meč, ovaj put smo imali dosta poteškoća i problema, što Viktorovih zbog suspenzije, što mojih zbog povrede, pa je onda sam plasman u finale ogroman uspeh.Najbolji srpski teniser Novak Đoković s nestrpljenjem očekuje duel sa Češkom i veruje da i drugi put mogu da osvoje Dejvis kup.- Sa puno samopouzdanja očekujem ovaj vikend, s nadom da ponovo podignemo pehar. Igramo pred našom publikom i bez obzira na sve probleme koje imamo, verujem da možemo da osvojimo Dejvis kup. Uvek je poseban osećaj kad igraš za svoju zemlju - kazao je Đoković.Drugi reket sveta smatra da bi bilo bolje kad bi se ovo takmičenje igralo na dve ili četiri godine, kao što je slučaj u fudbalu.- Teško je menjati ovaj sistem, ali većina igrača smatra da bi bilo bolje kad bi se Dejvis kup igrao na svaku drugu ili četvrtu godinu, poput svetskog prvenstva. Mislim da bi bilo interesantnije za publiku, pogotovo što je tenis sport popularan svuda u svetu - konstatovao je Đoković.

Razgiban ko gimnastičar... Noole na jučerašnjem treningu
Razgiban ko gimnastičar... Noole na jučerašnjem treningu

Zaželeo se mamine kuhinje... Đoković
Zaželeo se mamine kuhinje... Đoković

Čestitali veridbu NovakuBogdan Obradović je čestitao Novaku Đokoviću na veridbi i poželeo mu puno sreće u zajedničkom životu s Jelenom Ristić.- Ceo naš tim mu želi sve najbolje u zajedničkom životu s Jelenom. Neka ih prati sreća. Što se tiče meča sa Češkom, nikoga se ne plašimo. Nema favorita, pogotovo ne u ovakvom meču, kada se sastaju dva najbolja tima na svetu. Obe ekipe krase sjajni singl igrači, kao i dublovi. Jedina naša prednost u ovome može da bude publika, koja će nam dati dodatnu energiju, kao i Novak, koji je trenutno u najboljoj formi od svih igrača na svetu - rekao je Obradović.Više viđam RAFU nego majkuNovak Đoković priznao je da u poslednje vreme više viđa Rafaela Nadala nego majku Dijanu. Njih dvojica su zakazala novo viđenje za 24. novembar u u Buenos Ajresu, gde će odigrati egzibicioni meč.- Često se viđamo. Da budem iskren, s Rafom sam češće nego s majkom - istakao je Nole.Ove sezone Đoković i Nadal su odigrali šest mečeva, a u karijeri su se sastali 39 puta. Španac trenutno vodi sa 22:17.Karte na crno 15.000 dinaraKarata za meč između Srbije i Češke u slobodnoj prodaji više nema, a kod tapkaroša se komplet ulaznica može pronaći po ceni od 15.000 dinara. Očekuje se da bi do početka duela cena mogla da bude i veća, s obzirom na to da vlada veliko interesovanje za ovaj meč, pogotovo kad se zna da su sve ulaznice prodate pre tri nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track