PREGAZIO ŠTEPANEKA: Đoković doneo Srbiji vođstvo u finalu Dejvis kupa
Foto: Tanjug

Orlovi vode protiv Češke

PREGAZIO ŠTEPANEKA: Đoković doneo Srbiji vođstvo u finalu Dejvis kupa

Tenis -
Novak prosle 130 minuta igre u fantastičnoj amosferi Arene savladao Radeka Štepaneka maksimalnim rezultatom 3:0 u setovima
1 / 32 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković doneo je Srbiji prednost u finalu Dejvis kupa. Prvi srpski reket bio je bolji protiv drugog reketa Češke Radeka Štepaneka posle 130 minuta igre sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:4.

U drugom meču finala igraće Dušan Lajović i Tomaš Berdih.

Đoković je u prvom setu prvi stigao do brejka, poveo sa 4:2, potom i potvrdio brejk za 5:2, ali se Čeh vratio u meč i stigao do izjednačenja 5:5. Ipak, u 12. gemu ovog seta srpski teniser ponovo je vratio brejk i poveo sa 1:0.

U drugom setu gledali smo pravu raspodiju Novaka i samo setam gemova za vođstvo 2:0.

Dugo se Štepanek opirao u trećem gemu, ali je pri rezultatu 4:4 Đoković osetio da je došao trenutak za brejk, to je i učinio za kraj meča.

Đoković je posle meča rekao da je bilo izuzetno važno da Srbija stekne prednost u finalnom meču Dejvis kupa."Hvala svima koji su večeras došli u Beogradsku arenu. Bilo je izuzetno važno da povedemo, s obzirom na splet okolnosti u našem timu. Igramo bez Tipsarevića i Troickog, sada je u fokusu Dušan Lajović. Nadam se da ćete ostati i bodriti ga", izjavio je Đoković i dodao:"Stepanek je izuzetan igrač, čestitam mu na onome što je prikazao. Zadovoljan sam kako sam odigrao današnji meč. Bilo je malo nervoze u prvom setu, međutim, u nastavku sam uhvatio ritam i odigrao sa dosta samopouzdanja, radujem se pobedi".

http://www.youtube.com/watch?v=MWWaobGhYb4

TOK MEČA

Pola sata pre početka prvog meča u hali "Kombank arena" prisutno je oko 15.000 gledalaca. Česi će imati podršku nekoliko stotina navijača.

1. SET

Prvi set je trajao 58 minuta. Đoković je odservirao tri asa, jedan servis viner i nijednu duplu servis grešku. Đoković je imao 85 odsto prvog servisa, a 68 odsto osvojenih poena na prvi servis. Drugi servis Đoković je osvojio pet od pet poena.

7:5 - Novi, drugi brejk Đokovića u prvom setu za vođstvo 1:0 u meču! Đoković je stigao do dve vezane brejk lopte, sjajnom razmenom osvojio prvi poen i poveo.6:5 - Đoković je izašao iz male krize u koju je upao, bez greške stiže do novog vođstva.5:5 - Izjednačenje u meču, Štepanek je potpuno ušao u meč i zakomplikovao situaciju u prvom setu.5:4 - Đoković je i u prethodnom gemu na svoj servis imao dosta problema, ali je uspeo da se izvuče. Ovog puta nije uspeo. Štepanek je podigao nivo igre i iskoristio drugu brejk loptu za smanjenje rezultata.5:3 - Štepanek je dobro servirao i smanjio rezultat u prvom setu.5:2 - Puno muka je imao Đoković da potvrdi brejk iz prethodnog gema. Štepanek je imao tri brejk lopte, dve vezane, ali se srpski teniser odličnim servisima vratio u gem. As servisom, potom i servis vinerom poveo je sa 5:2.4:2 - Napadao je Novak servis Štepaneka, bio na korak od brejk prilike, ali ono što mu nije pošlo u prva dva gema kada je servirao Čeh jeste u trećem pokušaju. Srpski teniser je iskoristio drugu brejk šansu.3:2 - Još jedan gem u kome Đoković nije izgubio poen. Novo vođstvo Srbije.2:2 - Štepanek se više muči pri svom servisu, ali u finišu gema po drugi put je nepogrešiv za novo izjednačenje,2:1 - Bez ikakvih problema, sa tri snažna servisa, Đoković ponovo vodi u prvom setu.1:1 - Dva dobra servisa Štepaneka pri rezuultatu 30:30 donela su izjednačenje Česima u "Areni".1:0 - Đokoviću je prvom pripala čast da servira u finalu. Bez većih problema Srbija je osvojila prvi gem u finalu.

2. SET

Srpski teniser je kao i u prvom setu sjajno servirao, 85% prvi servis, od čega je osvojio 73 % poena. Štepanek prvi servis 57 odsto i osvojenih 25 odsto poena.6:1 - Posle samo 30 minuta igre, skoro duplo manje nego što je trajao prvi set, Đoković osvaja drugi period igre protiv Štepaneka. 5:1 - Kao kaznena ekspedicija deluje Đoković u ovim trenucima. Bez ikakvih problema pravi novi brejk za ubedljivo vođstvo.4:1 - Rapsodija Đokovića u ovom delu drugog seta. 3:1 - Brejk Đokovića! Srpski teniser je osvojio sva četiri poena u ovom gemu!2:1 - Đoković je ponovo bio na ivici ambisa, ali se na fantastičan način izvukao. Štepanek je ponovo imao tri brejk lopte, od toga dve vezane, ali je sjajnim servisima srpski teniser uspeo da se izvuče i povede sa 2:1.1:1 - Štepanek se revanširao i izjednačio.1:0 - Đoković je kao i u prvom setu prvi servirao i prvi stigao do prednosti.

3. SET

5:4 - Brejk Novaka Đokovića! Osetila je publika u "Areni" da bi ovaj gem mogao da bude prekretnica u ovom setu. Đoković je napao Štepaneka, naterao ga na greške i osvojio vredan gem.4:4 - Obojica tenisera su ravnomerno rasporedila prva četiri poena, da bi potom usledio as Đokovića, a potom i neiznuđena greška Štepaneka za novo izjednačenje u gemovima.3:4 - Štepanek nastavlja sa dobrim servisima.3:3 - Dobrim servisima, uz samo jedan izgubljen poen, srpski teniser stiže do novog izjednačenja u ovom setu.2:3 - Štepanek je prilično siguran na servisu u ovom setu.2:2 - Dva servis vinera donela su Đokoviću drugi gem u trećem setu.1:2 - Nekoliko grešaka Đokovića u razmeni udaraca koštali su ga ovog gema.1:1 - Bez izgubljenog poena Đoković stiže do izjednačenja.0:1 - Za razliku od prva dva seta, kada je Novak servirao, ovog puta je Štepanek bio taj. Čeh vodi sa 1:0 u trećem setu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track