NOVAK STRAŠNI NAJAVIO DUŠANA SILNOG: Đoković slomio Berdiha, Lajović odlučuje o tituli
Foto: Tanjug

Finale Dejvis kupa

NOVAK STRAŠNI NAJAVIO DUŠANA SILNOG: Đoković slomio Berdiha, Lajović odlučuje o tituli

Tenis -
Najbolji srpski teniser se mučio u prva dva seta, dok je u trećem otresao češkog tenisera za izjednačenje u finalu
1 / 11

BEOGRAD - Prvi teniser Srbije Novak Đoković doneo je Srbiji izjednačenje u finalu Dejvis kupa na 2:2.

Đoković je posle 161 minuta igre slomio otpor najboljeg češkog tenisera Tomaša Berdiha - 3:0 (6:4, 7:6(5), 6:2) pa će o pobedniku Dejvis kupa odlučiti meč između Dušana Lajovića i Radeka Štepaneka.Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do poslednjeg, 10. kada je drugi teniser sveta, posle skoro 15 minuta igre u tom gemu, uspeo da oduzme servis Berdihu i povede u meču. Drugi set odlučen je u taj-brejku. Srbin je briljirao u trećem setu, dva puta je oduzeo servis protivniku, a pobedu je ostvario za dva sata i 40 minuta igre. "Bilo je emotivno, obojica smo sa mnogo pristika ušli u meč, pošto smo znali njegov značaj i važnost. Uspeo sam da "prelomim" u drugom setu i to mi je mnogo značilo. Da nije bilo publike, teško bih izvukao drugi set. Bila je velika borba na terenu, kao i uvek kada nastupate za svoju zemlju", rekao je Đoković i pozvao publiku da ostane da bodri Dušana Lajovića u odlučujućem petom meču. "I naravno, Viktor verovatno ovo sad gleda i krenule su mu suze na oči. Ne postoji lepši osećaj od onog kada igrate pred punom Arenom. Ovo je veličanstvena i istorijska prilika. Lajoviću će mnogo značiti podrška publike", rekao je on i dodao da će razgovarati sa Lajovićem o predstojećem meču. "Janko (Tipsarević) je svakog dana sa ekipom, razgovarao je sa Dušanom i siguran sam da mu je pomogao. I ja ću razgovarati sa njim, ništa nije nemoguće, on je veliki borac, daj da osvojimo još jedan trofej", rekao je Đoković

TOK MEČA

3. SET

6:2 - Đoković osvaj još jedan gem i stiže do pobede5:2 - Novi brejk Đokovića!!! Srpski teniser je iskoristio prvu brejk loptu u ovom gemu i serviraće za meč u narednom gemu.4:2 - Bez izgubljenog poena Đoković stiže do vođstva 4:2.3:2 - Berdih je smanjio rezultat u trećem setu.3:1 - Berdih je opasno pripretio u ovom gemu. Uspeo je da izjednači na 40:40, ali je Novak sa dve razmene udaraca u naredna dva poena sačuvao brejk prednosti.2:1 - Berdih je bez izgubljenog poena osvoji gem.2:0 - Bez većih problema, sa jednim izgubljenim poenom, Đoković je potvrdio brejk iz prvog gema.1:0 - Odmah na startu trećeg seta Đoković pravi brejk. Srpski teniser je iskoristio prvu šansu da oduzme servis Berdihu.

2. SET

Đoković je prvi servirao u 13. gemu. Prva četiri poena nisu donela brejk šansu, ali je zato u petom Berdih napravio mini brejk i poveo sa 3:2. Đoković mu se revanširao u sedmom poenu kada je u razmeni udaraca naterao Berdiha na grešku pa je smanjio rezultat na 3:4.Đoković je izjednačio na 4:4, ali onda napravio grešku za novi mini brejk Čeha. Međutim, već u narednom poenu, kada je Berdih izašao na mrežu napravio je strahovitu pogrešku za 5:5. I u narednom poenu Đoković je oduzeo poen Berdihu pošto je Čeh poslao jednu loptu u aut. Usledila je nova duga razmena udaraca u kojoj je Berdih prvi popustio i poslao lopticu u aut za 7:5 u taj-brejku, 7:6 u setu i 2:0 u meču.

6:6 - Đoković je osvojio prva dva poena u gemu, ali je Berdih preciznim snažnim servisima u naredna četiri poena oduzeo srpskom teniseru mogućnost da stigne do seta. Igraće se taj-brejk.6:5 - Dva neodbranjiva servisa, jedan as, ukupno deseti u meču, doneli su Đokoviću novu prednost u drugom setu.5:5 - Berdih je započeo gem sa dva poena, potom je Đoković napravio dva sjajna poteza, ali nije uspeo da ugrozi gem Čeha.5:4 - Tomaš Berdih je po prvi put u ovom meču stigao do brejk šanse. I to ne jedne, već dve vezane. Međutim, kada je bilo najteže Đoković je najbolje servirao i uspeo da osvoji četiri naredna poena čime je stigao u poziciju da se u narednom gemu bori za drugi set.4:4 - Gem koji je ličio na prethodni. Praktično bez igre igrač koji je servirao osvojio je sve poene u gemu.4:3 - Dve neodbranjive forhend dijagonale, jedan servis viner doneli su Novaku sedmi gem u drugom setu.3:3 - Nema promena u igri dva tenisera, svako je prilično siguran prilikom serviranja.3:2 - Đoković je siguran na svoj servis.2:2 - Prilično nervozan gem za srpskog asa. Nekoliko grešaka je napravio Đoković.2:1 - Miran početak drugog seta, gem bez izgubljenog poena za Đokovića.1:1 - Revanširao se Berdih Đokoviću, bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja.1:0 - Đoković je kao i u prvom setu prvi servirao i osvojio gem bez većh problema.

1. SET

6:4 - Neverovatan gem u kome je Đoković iskoristio petu brejk šansu za osvajanje prvog seta. Gem je trajao neverovatnih 15 minuta.5:4 - Šesti as u meču, dve dobre razmene udaraca za Novaka i novi gem za Srbiju.4:4 - Đoković je propustio tri vezane brejk lopte, potom još jednu brejk šansu. Ukupno šest brejk šansi je ispustio Đoković do sada. To je bio jedan od razloga zašto je srpski teniser u jednom trenutku bacio reket.4:3 - Dubinskom forhend dijagonalom Đoković je otvorio gem u kojem je napravio i prvu duplu servis grešku. Novim, petim as servisom na meču, neutralisao je opasnost kod rezultata 15:30, a potom sa još dva snažna servisa naterao Čeha na neiznuđene greške.3:3 - Dva as servisa i jedan servis viner Berdiha za izjednačenje u meču.3:2 - Dva asa i jedan servis viner bili su dovoljni da Đoković osvoji peti gem u prvom setu.2:2 - Prve brejk lopte u meču stekao je Đoković, ali ih nije iskoristio. Berdih je na 15:40 odlično odservirao, potom naterao Đokovića na neiznuđenu grešku, a zatim sa dva nova poena rešio gem u svoju korist.2:1 - Prvi gem u kome je viđena duža razmena udaraca. Đoković je odservirao još jedan as, potom i servis viner. Na kraju je po prvi put izašao na mrežu i osvojio drugi gem u meču.1:1 - Sa dva asa Tomaš Berdih je završio svoj prvi servis gem u ovom meču.1:0 - Sjajno je Đoković ušao u meč, sjajnim servisima, uz jedan as servis, donosi Srbiji prednost u ovom meču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track