BERDIH O NOVAKU: Kao da igrate protiv zida, loptica se uvek vraća!
Foto: Tanjug

Čeh posle poraza od drugog tenisera sveta

BERDIH O NOVAKU: Kao da igrate protiv zida, loptica se uvek vraća!

Tenis -
Đoković je pobedio Berdiha s 3:0, po setovima 6:4, 7:6, 6:2 i izjednačio na 2:2 u finalu Dejvis kupa

BEOGRAD - Češki teniser Tomaš Berdih odao je priznanje Novaku Đokoviću na prikazanoj igri i pobedi u trećem singlu finala Dejvis kupa u Beogradu, rekavši da je on, po njemu, najbolji igrač današnjice u dvorani, što je i dokazao.

Đoković je savladao Berdiha sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:2), pa je reprezentacija Srbije izjednačila rezultat protiv Češke na 2:2.

"Meč je bio izuzetno tesan, iako rezultat to ne pokazuje. Imao sam nekoliko šansi, pokušavao da mu otežam koliko sam mogao, ali protiv Novaka nisam mogao da nađem rešenje", izjavio je najbolji češki teniser.

Berdih je naglasio da je danas protiv Đokovića igrao kao "protiv zida", želeći time da pokaže kolika je snaga srpskog tenisera.

"Kada igrate protiv njega to je kao da igrate protiv zida, loptica se uvek vraća. Igrao sam mnogo mečeva u karijeri, ali nikada protiv toliko jakog na mentalnom planu. Ono što odskače je Đokovićeva moć da pročita svaki vaš potez. Novak tu veštinu očigledno želi da nastavi da razvija", konstatovao je Berdih.

Sedmi teniser sveta nije imao primedbe na publiku u Beogradskoj areni.

"To je uobičajena atmosfera na svakom finalu Dejvis kupa. Ne možete da kontrolišete 17.000 ljudi", kazao je Berdih.

Trenutni rezultat između Srbije i Češke je nerešen 2:2, a kome će pripasti čuvena "salatara" odlučiće poslednji peti meč u kojem trenutno igraju Dušan Lajović i Radek Štepanek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track