NOVAK ĐOKOVIĆ: Želim da pomažem Srbiji ali ne kao političar!

Zanima ga samo tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ: Želim da pomažem Srbiji ali ne kao političar!

Tenis -
Otvaramo obraništa, igrališta, pomažemo institucijama, i to mnogo znači za moju zemlju, rekao je najbolji srpski teniser

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da se trudi da pomogne Srbiji na mnoge načine, ali da se nikada neće kandidovati kao političar.

Đokovićeva misija je promeni lošu sliku o Srbiji u svetu, nastalu 1990-tih godina. Mnogi često u šali kažu da bi Đoković mogao da bude predsednik Srbije u budućnosti, međutim srpski teniser sebe ne vidi u toj ulozi.

"Želim da pomognem mojom zemlji na mnoge načine, ali ne kao političar! Fondacija Novak Đoković pomaže Srbiji mnogo vodeći računa o deci sa posebnim potrebama kako bi dobili adekvatno obrazovanje. Otvaramo obraništa, igrališta, pomažemo institucijama, i to mnogo znači za moju zemlju", rekao je Đoković za dnevnik "Sport 360" čije je sedište u Abu Dabiju.

Govoreći o tenisu, trenutno drugoplasirani igrač sveta smatra da je godina na izlasku bila uspešna.

"Mislim da je godina bila veoma uspešna za mene. Igrao sam konstantno dobro i to me zaista čini srećnim. Istina je da sam imao tri teška poraza na grend smel turnirima, tako da ću naučiti iz tih iskustava i nastojati da ispravim greške u 2014. godini. Najteže mi je pao poraz od Nadala u polufinalu Rolan Garosa. Toliko sam želeo da ga pobedim, ali to se nije ostvarilo. Međutim, Nadal je pokazao koliko je jak. Zaista sam impresioniran time kako je kontrolisao situaciju i vratio se pobedama."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track