SPEKTAKL U NAJAVI: Đoković ima volju da igra, Federer se premišlja
Foto: REUTERS

Dejvis kup

SPEKTAKL U NAJAVI: Đoković ima volju da igra, Federer se premišlja

Tenis -
Veliki uticaj imaće dešavanja na Australijan openu, a svi znamo da Novak ima volju da igra u Dejvis kupu za razliku od Federera koji se u tome nije isticao, rekao selektor Obradović

NOVI SAD - Odluka da Dejvis kup reprezentacija Srbije ugosti Švajcarsku u Novom Sadu navodi na pomisao da su šanse da dođe do okršaja Novak Đoković - Rodžer Federer gotovo nikakve.

Za sada, međutim, nijedan od dvojice tenisera nije otkazao učešće na meču 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa zakazanog za period od 31. januara do 2. februara.

Dejvis kup je uvek upisan u rasporedu Novaka Đokovića, međutim u slučaju otkaza Federera lako bi se moglo desiti da najbolji srpski teniser ne bude u timu. Poslednji rok za prijavu igrača je deset dana pre početka meča, tako da će se do tada, a verovatno tokom Australijan opena, mnogo toga znati.

"Novak je mnogo toga uradio za reprezentaciju i njega treba maksimalno poštedeti. Meč će se igrati u Novom Sadu, ali nismo doneli nikakvu odluku o timu. Veliki uticaj imaće dešavanja na Australijan openu, a svi znamo da Novak ima volju da igra u Dejvis kupu za razliku od Federera koji se u tome nije isticao. I Janko Tipsarević želi da igra, ali će njegovo zdravstveno stanje biti presudno. On je na terapijama i nadam se da će uspeti da se pripremi za narednu sezonu", rekao je selektor Bogdan Obradović.

Rodžer Federer je u intervjuu za internet sajt "Kredi Suis" rekao da još uvek ne zna da li će igrati u Novom Sadu.

"Odluku o igranju u prvom kolu protiv Srbije doneći za nekoliko nedelja. U ovom trenutku zaista ne znam šta ću uraditi", rekao je najbolji teniser svih vremena.

Ostaje nam da se nadamo da će dvojica od trojice najboljih tenisera na svetu u Melburnu kupiti karte za Surčin. Australijan open na programu je od 13. do 26. januara, pa bi obojica tenisera imala dovoljno vremena da se pripreme za spektakl u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track