IZMAKAO TROFEJ: Safvat u finalu bolji od Krstina

Fjučers u Šarm el Šeiku

IZMAKAO TROFEJ: Safvat u finalu bolji od Krstina

Tenis -
Naš mladi teniser dogurao do 382 mesta na ATP listi, što mu je najbolji plasman u debitanskoj seniorskoj sezoni

Gore glavu i reket!

Mladi srpski teniser Peđa Krstin nije uspeo da u nedeljom finalu osvoji fjučers turnir u poznatom egipatskom letovalištu Šarm el Šeik, koji se igrao za nagradni fond od 10.000 dolara. Sa 2 :0 u setovima (6:4, 7:6) našeg darovitog devetnaestogodišnjeg tenisera, savladao je domaći takmičar Mohamed Safvat koji na ATP ima bolji renking i zauzima 206 poziciju:

"Šteta za ishod finala ovog fjučersa. Dobro sam igrao, ali sam na kraju morao da čestitam bolje rangiranom Egipćaninu. Veoma sam zadovoljan učinkom na ovom turniru. Popravio sam plasman na ATP listi, i sa 401 dospeo na 382 mesto, što je I moj najbolji plasman. Sa velikim samopouzdanjem dočekujem naredni turnir koji u sredu počinje u istom mestu. Biće to i moj poslednji turnir u 2013. godini. Ne mogu a da ne kažem, da je ovo za mene bila sezona iz snova. Kada sam je započinjao, priželjkivao sam da doguram do 400 mesta na ATP listi”, kaže za Kurir Peđa Krstin.

Daroviti teniser iz Mokrina je u debitanskoj seniorskoj sezoni stigao do četiri finala. Osvojio je turnire u Kazahstanu i Novom Sadu:

“Sledeće godine očekuju me čelendžeri i još jači protivnici. Na moje samopouzdanje puno utiču I reči hvale koje je uputio selektor Bogdan Obradović. Jedva čekam susret Srbije i Švajcarske. Nadam se da u Novi Sad neću otputovati kao navijač nego kao član naše Dejvs kup reprezentacije. Bila bi mi velika čast da se družim sa Novakom Đokovićem i ostalim reprezentativcima. Srce mi jače kuca od same pomisli da ću biti u situaciju da branim boje naše reprezentacije. Pre toga me očekue zasluženi odmor u krugu porodice i prijatelja u Mokrinu, gde ću dočekato 2014. Godinu”, javlja za omiljeni list iz dalekog Egipta Peđa Krstin.

Obradović: Krstin sposoban za veliki rezultat

O uspehu Peđe Krstina, pričao je i selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović:

Peđa Krstin na početku profesinalne karijere pokazuje da je sposoban da napravi veliki rezultat. On će u budućnosti biti pozivan da bude član Dejvis kup reprezentacije i sparinguje sa Noletom, Tipsom, Zikijem i Viktorom. Kada ste u mogućnosti da sa njima trenirate, sigurno je da možete puno i da naučite“,izjavio je za Kurir selektor Bogdan Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track