JELENA RISTIĆ: Godina mog života
Foto: Reuters

Ekskluzivni intervju, predsednica fondacije „Đoković" priča za Kurir o 2013.

JELENA RISTIĆ: Godina mog života

Tenis -
Privatno mi se desilo mnogo toga, ali smo i u fondaciji činili izvanredne stvari

Nikad neće zaboraviti 2013.Jelena Ristić više nije samo Novakova devojka. Predsednica fondacije „Đoković“ i buduća supruga najboljeg srpskog tenisera u ekskluzivnom razgovoru za Kurir govori o godini za nama.♦ Koliko vas ispunjava to što svojim radom ulepšavate život velikog broja dece u Srbiji?- Veoma sam srećna svaki put kad vidim konkretne rezultate rada naše fondacije, a to su bolji uslovi za razvoj i život mališana u našoj zemlji. Za mene je rad u fondaciji najdragocenije iskustvo jer se srećem s ljudima koji su na neki način u teškoj situaciji, a ipak se ne predaju.Kakvi su planovi fondacije „Đoković“ za 2014. godinu?- Nastavljamo s našim „Školicama života“, kao i „Porodičnim saradnikom“ - trogodišnjim projektom koji implementiramo u saradnji s Vladom Srbije i Unicefom, ali su u planu i nove akcije i projekti. Kao što smo ove godine veoma uspešno organizovali akciju prikupljanja garderobe za Svratište, tako ćemo i naredne činiti sve da skrenemo pažnju na one kojima je pomoć potrebna.Vaša novogodišnja želja?- Da bude više lepih vesti, da dobre priče zamene crne hronike i da počnemo da mislimo lepše zato što ćemo primati dobre informacije. Izgubili smo male ljude i njihova velika dela iz fokusa, mali, svetli primeri su nam potrebni da se vrati vera u ljude. Koliko samo bespomoćno izgleda kad pogledate novine svakog dana. A da li Srbija baš toliko nema šansu? Ja mislim da ima, ali je krajnje vreme da sami izbacimo negativno iz epicentra. Osim toga, još samo mnogo zdravlja svima i dosta radosti i smeha.Koji trenutak iz 2013. godine ćete pamtiti kao najlepši?- Privatno mi se zaista desilo mnogo stvari, ali proteklu godinu ću upamtiti kao godinu u kojoj smo moj tim i ja uradili izvanredne stvari u okviru Fondacije „Đoković“. Možda je najbliže istini da kažem da mi je 2013. godina bila jedna od najlepših u životu.Kako ćete provesti novogodišnje praznike?- Daleko od Beograda, s Noletom i našim prijateljima.

Poseta u najaviRADIMO S GOLDI HONProšle godine Srbiju je posetila ambasadorka Fondacije Sara Ferguson. Hoće li nam još neko poznat doći i sledeće godine?- Uskoro će doći Goldi Hon, čiji program „Majnd ap“ podržava naša fondacija. Ovaj program je zaista fenomenalan i služi za prepoznavanje talenta kod dece u najranijem razvoju i bavljenje takvom decom. Mi danas imamo problem detektovanja i rada s talentima i ja s nestrpljenjem čekam da probamo da pomerimo stvari s današnje tačke.

Fokus na rezultatimaBEZ VEČERA U LONDONU I NJUJORKUDa li ćete i sledeće godine imati humanitarne večere u Londonu i Njujorku?- Nažalost, sledeće nećemo imati jer nam je plan drugačiji. Mi smo imali ciljeve - da se pozicioniramo na mapi svetskih humanitarnih organizacija, da sakupimo velike sume novca i da skrenemo pažnju na problem ranog obrazovanja dece u Srbiji. Sledeće godine na redu je faza intenzivnog rada na rezultatima, a fokus je na projektima i završetku ciklusa kako bismo svi opravdali toliko poverenje stranih donatora.

Jelena Ristić, predsednica fondacije Đoković, Novak Đoković, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track