PAKAO U MELBURNU: Jeleni se topile patike!
Foto: Fonet

Ogromni problemi drugog dana Australijen opena

PAKAO U MELBURNU: Jeleni se topile patike!

Tenis -
Gori vazduh: Jankovićevoj proklizavali đonovi, Dančević povraćao i pao u nesvest, baš kao i jedan sakupljač loptica drugog dana takmičenja

Gori zemlja, tope se tereni!Paklene vrućine u Melburnu pretvorile su ovaj grend slem u takmičenje u izdržljivosti na visokim temperaturama. Naime, drugog dana Australijen opena nekoliko učesnika odustalo je o daljeg nastupa, a osim sakupljača loptica i navijača, u nesvest su padali i teniseri.Pakao Melburna osetila je i naša najbolja teniserka Jelena Janković, kojoj su se tokom trijumfa nad Japankom Misaki Doi topili đonovi na patikama, što je umalo nije koštalo ozbiljne povrede.- Patike su gorele, potrčala sam za loptom, ali je rastopljena patika proklizala. Pala sam kao medved sa svojih 70 kila. Nabila sam petu, ali nadam se da nije ništa ozbiljno - rekla je naša teniserka.Najgore je bilo na terenu broj šest, gde je Slovenka Polona Hercog odustala zbog vrućine nakon samo 11 minuta igre protiv teniserke Aliz Korne. Na istom terenu i 13. nosilac Džon Izner bio je na pragu toplotnog udara i posle dva medicinska tajm-auta, ali i povrede zgloba predao je meč Martinu Kližanu.Na paklenu šesticu izašli su Benoa Per i Frank Dančević, a Kanađanin je prošao kroz pravu agoniju nakon padanja u nesvest i povraćanja. Dančević je i pored toga ostao do kraja na terenu i izgubio meč sa 3:0. Ista sudbina zadesila je i jednog sakupljača loptica.

Padanje u nesvest... Publika u Melburnu
Padanje u nesvest... Publika u Melburnu

Frank Dančević
Frank Dančević

Mari apelujeNEKO ĆE IZGUBITI ŽIVOT!Endi Mari je upozorio organizatore da ovakvim ponašanjem rizikuju da se u Melburnu dogodi tragedija.- Kad navijači i sakupljači loptica padaju u nesvest, sport gubi smisao. Zamislite kako je na terenu? Organizatori tvrde da je situacija pod kontrolom, ali bojim se da s takvim stavom mogu da izazovu tragediju - kazao je Mari.

DehidratacijaPENG NAJGORE PROŠLANajveće muke proživela je Kineskinja Šuai Peng. Ona je tokom meča protiv Kurumi Nare povraćala nekoliko puta, a dehidratacija i vrućina su je koštale poraza od Japanke. Podjednako vrelo bilo i na Hajsens areni, gde je tokom pobede Viktorije Azarenke nad Johanom Larson na snazi bilo „pravilo vrućine“, pa je između setova bila obavezna pauza od čak 10 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track