BOZOLJAC NIJE IMAO ŠANSE: Rutinska pobeda Federera za 1:0
Foto: AP

Očekivano

BOZOLJAC NIJE IMAO ŠANSE: Rutinska pobeda Federera za 1:0

Tenis -
U prvom meču Rodžer Federer je bez većih problema savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2. U nastavku takmičenja sastaju se Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka

Srpski teniseri, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Novom Sadu, igraju protiv reprezentacije Švajcarske. Posle prvog meča gosti vode sa 1:0, pošto je Rodžer Federer rutinski savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2. Srbija je oslabljena neigranjem Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, dok na drugoj strani gosti nastupaju u najjačem sastavu, sa Rodžerom Federerom i Stanislasom Vavrinkom u timu.

Podmlađeni tim Srbije predvodiće Nenad Zimonjić, a u timu su još i Dušan Lajović, Ilija Bozoljac i Filip Krajinović. Danas su na programu prva dva meča singla. Od 14.00 časova sastaju se Ilija Bozoljac i Rodžer Federer, a zatim na teren Spensa izlaze Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka.Povređeni Tipsarević poželeo je sreću svojim drugovima.

Srećno momci!!!

TOK MEČAPrvi setBozoljac odlično servira na startu meča i sa tri asa lako osvaja prvi gem. Federer uzvraća istom merom i bez izgubljenog poena stiže do izjednačenja - 1:1.Obojica tenisera su veoma sigurni na servisu, pa u prvih šest gemova nije bilo uzbuđenja. Međutim, Federer je sjajno odigrao naredni gem i stigao do tri vezane brejk šanse. Bozoljac je spasao dve, ali je onda novom greškom iz bekhenda poklonio ključni gem svom rivalu.Švajcarac je bio siguran u završnici prvog seta i posle 32 minuta igre, rezultatom 6:4, stiže do vođstva od 1:0. Drugi setFederer je nastavio da igra u istom ritmu. S druge strane Bozoljac se vrlo brzo našao u problemu. Srpski teniser se u trećem gemu suočio sa dve vezane brejk lopte, ali je uspeo da se izvuče i da povede sa 2:1. Usledio je Ilijin najbolji gem, kada je konačno uspeo da pripreti i oduzme servis svom rivalu (3:1). Viđene su i dve sudijske korekcije, a Bozoljac je u tom periodu osvojio više poena na Federerov servis nego u celom prvom setu.

Srpski teniser je imao i set loptu na Federerov servis, pri vođstvu od 5:2, ali je Švajcarac ipak uspeo da se odbrani. Kao i obično usledila je kazna za propuštenu priliku, pa se Federer posle velike borbe vratio u igru i izjednačio na 5:5.Bozoljac je očekivano pao u završnici, a Federer je to znao da iskoristi. On je lako dobio i naredna dva gema za 7:5 i velikih 2:0 u setovima.Treći setJedan od najboljih tenisera sveta posao završio već na startu trećeg seta. Novi brejk je Federeru širom otvorio vrata trijumfa. Rodžer je mirno priveo meč kraju i potpuno zasluženo doneo prvi bod Švajcarskoj.Drugog dana takmičenja, u subotu, na programu je meč dublova. Od 15 časova Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića očekuje duel sa Markom Kjudinelijem i Mihaelom Lamerom. U nedelju od 13 časova sastaju se LajovićFederer i Bozoljac Vavrinka. Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da Novak Đoković nije u timu jer mu je prioritet da se vrati na čelo ATP liste. "Najvažnije je da momci veruju jedni u druge i da su puni samopouzdanja. Moramo da stvaramo novu generaciju tenisera, ovi momci spremni su da pokažu šta znaju i koliko vrede", istakao je Obradović u najavi meča. Najbolji srpski teniser Novak Đoković istakao je da će svim srcem biti uz svoje drugove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track