DEJVIS KUP: Vavrinka doveo Švajcarsku na korak od trijumfa
Foto: AP

srbija - švajcarska

DEJVIS KUP: Vavrinka doveo Švajcarsku na korak od trijumfa

Tenis -
Posle prvog dana takmičenja u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa Švajcarska protiv Srbije u Novom Sadi vodi sa 2:0

Srpski teniseri, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Novom Sadu, igraju protiv reprezentacije Švajcarske. Srbija je oslabljena neigranjem Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, dok na drugoj strani gosti nastupaju u najjačem sastavu, sa Rodžerom Federerom i Stanislasom Vavrinkom u timu. Posle prvog dana gosti vode sa ubedljivih 2:0 i jedna pobeda ih deli od konačnog trijumfa. Rodžer Federer je na startu takmičenja rutinski savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2, dok je Stanislas Vavrinka u četiri seta bio bolji od Dušana Lajovića - 6:4, 4:6, 6:1, 7:6 (9:7).Drugog dana takmičenja, u subotu, na programu je meč dublova. Od 15 časova Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića očekuje duel sa Markom Kjudinelijem i Mihaelom Lamerom. U nedelju od 13 časova sastaju se LajovićFederer i Bozoljac Vavrinka.Podmlađeni tim Srbije predvodiće Nenad Zimonjić, a u timu su još i Dušan Lajović, Ilija Bozoljac i Filip Krajinović.TOK MEČAPrvi setPočetak iz snova za Dušana Lajovića - srpski teniser pravi brejk već u prvom gemu. Međutim, on ne uspeva da zadrži tu prednost pa Vavrinka sa dva vezana gema pravi mini preokret i stiže do vođstva od 2:1.Na terenu Spensa vodila se izjednačena borba sve do osmog gema, kada je Vavrinka iskoristio pad u koncentraciji srpskog tenisera (3:5). Lajović je do tog trenutka uspevao da parira aktuelnom šampionu Australijan opena. Ipak, Dušan se nije predao i odmah je uspeo da se vrati u igru sa ribrejkom.Nažalost, bilo je to kratkog daha. Lajović ponovo nije uspeo da se odbrani, a ovog puta to ga je koštalo prvog seta. Vavrinka je tako posle 42 minuta igre osvojio uzbudljivi prvi set - 6:4.Drugi setVelika borba viđena je i u nastavku meča - Vavrinka je napadao, a Lajović se uporno branio. Dušan je strpljivo čekao svoju šansu i ona je došla u sedmom gemu. Lajović je uspeo da oduzme servis svom rivalu i da napravi ključni brejk. Srbin je imao i malo sreće pošto je Vavrinka lagani forhend posla u mrežu, ali je do kraja iskusno sačuvao stečenu prednost i izjednačio na 1:1.

Treći set

Vavrinka je imao spreman odgovor na nešto agresivniju igru svog protivnika. On je podigao nivo svoje igre i to se odmah odrazilo na rezultat. Švajcarac je lako poveo sa 3:0, a u istom ritmu je i završio treći set. Na putu do novog vođstva, Stan je Lajoviću prepustio samo jedan gem i sada ga samo jedan set deli od trijumfa.

Četvrti set

Posle novog ranog brejka Vavrinke zgledalo je da će šampion Ozi opena mirno privesti meč kraju. Međutim, Lajović je uspeo da unese uzbuđenje u završnicu seta, koji je na kraju odlučen tek u taj-brejku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track