KUSTURICA: Novak Đoković je teniser, dakle, umetnik i naučnik
Foto: Http://www.nezavisne.com

Procena

KUSTURICA: Novak Đoković je teniser, dakle, umetnik i naučnik

Tenis -
U novo vreme, kada se nauka pocepala krajem 19. veka na hiljade komada, i samozaštita je postala nauka. Zašto onda to ne bi bio i jedan viteški sport kakav je tenis?, kaže reditelj

Gostujući u šou programu voditelja Ivana Ivanovića najbolji srpski i drugi teniser sveta Novak Đoković je između ostalog rekao da je sa Emirom Kusturicom razgovarao o tome da Institut Iva Andrića u Andrićgradu dobije odeljenje posvećeno tenisu.

Reditelj o tome kaže: "Tenis je umetnost zato što u najrazličitijem smislu mobiliše sve psihofizičke aktivnosti čoveka. Zato što vrhunski teniser, a Novak Đoković je to odavno, mora da ima ugrađen osećaj za nacrtnu geometriju koji arhitekta ako nema nije - arhitekta. U novo vreme, kada se nauka pocepala krajem 19. veka na hiljade komada, i samozaštita je postala nauka. Zašto onda to ne bi bio i jedan viteški sport kakav je tenis? Kada se pojave kojekakve glavonje i prenose zakonitosti zaštite, i smatraju se naučnicima, zašto i teniseri ne bi bili naučnici" poručio je Kusturica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track