SVEMIRSKA MISIJA: Đoković sa Jamajke leti u vasionu!
Foto: Kurir štampano

NASA angažovala astronauta s Jamajke

SVEMIRSKA MISIJA: Đoković sa Jamajke leti u vasionu!

Tenis -
Tamnoputi Dante boravi na Floridi, gde prolazi intenzivne pripreme za odlazak u vasionu

Za rubriku „verovali ili ne“!Đoković bi uskoro mogao da ima prvi let u svemir! Pitate se kako je to moguće... Epa, nije reč o najboljem srpskom teniseru, već o Jamajkancu Danteu Đokoviću. Ovo sigurno ne bi bila neka vest da se ne radi o čoveku koji se preziva isto kao drugi reket sveta i da ne dolazi iz zemlje koja nema mnogo dodirnih tačaka sa Srbijom i poreklom familije Đoković.Jamajkanac se već duže vreme nalazi na Floridi, gde ga obučava osoblje NASA i tamo ga najpre očekuje prvi samostalni let s avionskim komandama, a onda intenzivni treninzi za prvi let u svemir. Poznati proizvođač dezodoransa „Eks“ organizovao je takmičenje za izbor prvog astronauta Jamajke, koji će biti poslat u NASA na Apolo astronautsku akademiju, gde će naučiti osnove potrebne da jednog dana postane astronaut.Naravno, sve je to više marketinški potez, nego što ima realnih osnova, ali pažnju privlači činjenica da je u pitanju tamnoputi Dante Đoković s Jamajke. Ostaje enigma kako je dobio prezime Đoković, ili je i to uradio kako bi dobio na publicitetu, ali ako mu je to bila namera, sigurno je uspeo.

Pozira u bazi NASA... Đoković pored zastave Jamajke
Pozira u bazi NASA... Đoković pored zastave Jamajke

Treniraju strogoćuOŠTRO PROTIV DOPINGAPočinje rat Svetske teniske asocijacije protiv dopinga u ovom sportu. Kritike zbog malog broja antidoping testova na osnovu uzorka krvi očigledno su uticale da Međunarodna teniska federacija (ITF) znatno poveća proveru van takmičenja u 2013/14. godini.- Veći broj testova na osnovu uzorka krvi je odlična stvar jer je to najteži test koji varalice mogu da pobede - rekao je Erik Butorac, jedan od članova ATP Saveta igrača.

DubaiNOLE NA FEDERERA BEZ BORBESrpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju jer je njegov protivnik u četvrtfinalu Rus Mihail Južni predao meč zbog bolesti.Drugi reket sveta će tako bez četvrtfinalne borbe dočekati meč pretposlednje faze turnira, u kojem će se sastati s Rodžerom Federerom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track