PAO I ROBREDO: Đoković u dva seta do četvrtfinala Majamija
Foto: AP

Rutinska pobeda

PAO I ROBREDO: Đoković u dva seta do četvrtfinala Majamija

Tenis -
Novak Đoković je u osmini finala, bez problema, savladao Španca Tomija Robreda sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

MAJAMI - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Majamiju.Đoković je u osmini finala, bez problema, savladao Španca Tomija Robreda sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5. To je bio njihov sedmi međusobni susret i šesta pobeda srpskog tenisera, koji je do novog trijumfa stigao posle jednog sata i 26. ninuta igre. Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Škota Endija Marija koji je takođe u dva seta savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu - 6:4, 6:1.

18.14 - Đoković je u četvrtfinalu MajamijaJoš jedna rutinska pobeda za Novaka Đokovića, koji je prvi četvrtfinalista Mastersa na Floridi. Novak je posle jednog sata i 26 minuta igre savladao Španca Tomija Robreda - 6:3, 7:5 i tako se plasirao među osam najboljih u Majamiju. On će u četvrtfinalu igrati protiv Škota Endija Marija koji je u osmini finala savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu.18.10 - Brejk u pravom trenutkuĐoković vodi sa 6:5 i serviraće za meč. Srbin je u ključnom trenutku još jednom slomio otpor Robreda, koji je ipak poklekao u završnici seta. Novak je u završnici drugog seta imao i jedan nezgodan pad, ali se sve dobro završilo po našeg asa. On je na vreme ispustio reket i tako izbegao eventualnu povredu.

17.59 - Servis čuva NovakaĐoković se ponovo izvukao iz potencijalno nezgodne situacije. Srbin je izgubio prva dva poena u osmom gemu, ali je sa nekoliko odličnih servisa izbegao eventualne brejk lopte. Rezultat je 4:4.17.50 - Bez brejka u drugom setuObojica tenisera su sigirni na servisu u nastavku meča. Rezultat je izjednačen 3:3, a Đoković i Robredo u drugom setu nisu imali brejk prilike.17.38 - Fer-plej na deluNovak je još jednom pokazao koliko je veliki igrač i čovek. Iako je trebalo da se poen ponovi Srbin je to odbio. Đoković je poslao lopticu u aut i tražio čelindž, da bi zatim džentlmenski poklonio poen svom rivalu, pošto se uverio da je Španac prethodno pogodio liniju. Robredo u nastavku stiže do nove prednosti - 2:1. 17.29 - Robredo uzima prvi gem u nastavkuŠpanac je bio siguran na servisu na startu drugog seta i prvi put vodi. Međutim, to nije dugo trajalo pošto je Đoković ekspresno uzvratio i izjednačio na 1:1.II set

17.23 - Novak vodi sa 1:0 u setovimaĐoković nije dozvolio iznenađenje u završnici prvog seta iako je Robredo poslednja dva servis gema dobio bez izgubljenog poena. Novak je bio neumoljiv pošto je iskoristio već prvu set loptu, posle 32 minuta igre. On je set završio fantastičnim as udarcem na drugi servis za vođstvo od 6:3. 17.17 - Đoković na korak od prvog setaRobredo je smanjio na 4:2, ali Đoković još jednim sigurnim servis gemom stiže na korak od osvajanja prvog seta pošto vodi sa 5:2. Novak igra rutinski i za sada nema problema sa Špancem.

17.10 - Novak vodi sa 4:1Najteži gem do sada. Robredo je namučio Đokovića, koji se suočio sa prvom brejk loptom. Međutim, Srbin uspeva da osvoji tri poena za redom, za ubedljivih 4:1. 17.03 - Brejk Đokovića za 3:1Novak je iskoristio već prvu priliku da oduzme servis svom rivalu. Drugi teniser sveta je u četvrtom gemu lako stigao do dve vezane brejk lopte. On je iskoristio već prvu, posle sjane igre u defanzivi i sada vodi sa 3:1.16.57 - Sunce i vetarU Majamiju sija sunce, ali povremeni udari vetra prave probleme teniserima. Robredo je bez većih problema izjednačio na 1:1.

16.55 - Novak osvaja prvi poen i prvi gemPočeo je meč osmine finala mastersa u Majamiju između Novaka Đokovića i Tomija Robreda. Prvi poen pripao je srpskom teniseru, koji je u nastavku gema rutinski stigao do vođstva od 1:0.16.30 - Počelo je zagrevanjeTeren je suv. Đoković i Robredo se zagrevaju i očekujemo početak meča. Novak će prvi servirati pošto Španac je izabrao da na startu meča riternira.

16.10 - Đoković brani čast SrbijePosle eliminacije Ane Ivanović i Dušana Lajovića, Novak Đoković je naš jedini predstavnik na turniru u Majamiju u singlu. Čast Srbije brani i Nenad Zimonjić koji u dublu igra zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Njih u četvrtfinalu očekuje duel sa Amerikancima Rajanom Harisonom i Džekom Sokom.16.00 - Mokar terenDuel Đoković - Robredo kasniće pošto je teren u Majamiju mokar. Kiša je tako ponovo napravila problem organizatorima drugog ovosezonskog mastersa. U ovom trenutku redarske službe suše teren i ako ne bude novih padavina meč bi mogao da počne oko pola pet.15.40 - Novak vodi 5:1 protiv RobredaNovak Đoković i Tomi Robredo odigrali su 6 međusobnih duela u karijeri. Srbin vodi 5:1 u pobedama. Poslednji susret dvojice tenisera odigran je u Rimu 2009. godine. Robredo je prvi i jedini put pobedio Đokovića 2005. godine na Mastersu u Parizu

TOK MEČA

Srpski i španski teniser odigrali su šest međusobnih duela u karijeri, a Novak vodi 5:1 u pobedama.Đoković je plasmanom u osminu finala odbranio svih 90 poena osvojenih prošle godine.

On je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je pobedio Francuza Žeremija Šardija. Đoković je bez borbe izborio plasman u osminu finaal, pošto mu je zbog povrede meč predao Nemac Florijan Majer.Đoković je neočekivanu pauzu iskoristio da ode na meč NBA ligaša Majamija, kao i za emotivni susret sa malom Karlom Sofijom. Srpski teniser se prisetio i početka bombardovanja naše zemlje 1999. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track