Krstin u novom finalu u Alžiru
Foto: Saša Urošev

Ređa pobede

Krstin u novom finalu u Alžiru

Tenis -
Krstin će u finalu igrati protiv italijanskog tenisera Matea Maraija, osmog nosioca na turniru koji je u drugom polufinalu bio bolji od Janika Vandenbulkea iz Belgije sa 6:2, 2:6, 6:2

Srpski teniser Peđa Krstin plasirao se u finale turnira u alžirskom Benaknunu, nakon što je u polufinalu savladao Francuza Lorana Rošeta sa 6-4, 6-2.

Krstin je na turniru postavljen za drugog nosioca, dok je 26-godišnji Rošet, 644. teniser sveta, bio peti nosilac. 19-godišnji Krstin je tako došao u priliku da se bori za treći trofej ove sezone, nakon što je prethodno trijumfovao u iranskom Kišu i alžirskom Oranu, a već od sledeće nedelje ga očekuje plasman među prvih 300 igrača sveta.

Srpski teniser je na putu do finala savladao Francuze Terija Grola sa 7-5, 6-2, Remija Šalu sa 6-2, 6-4, Samjuela Bensusana 6-1, 6-3, kao i pomenutog Rošeta. Krstin će u finalu igrati protiv italijanskog tenisera Matea Maraija, osmog nosioca na turniru koji je u drugom polufinalu bio bolji od Janika Vandenbulkea iz Belgije sa 6:2, 2:6, 6:2.

Talentovani srpski igrač je prošle nedelje počistio 27-godišnjeg Italijana, 738. igrača na ATP listi, sa 6-1, 6-1 na Fjučersu u Oranu koji je na kraju osvojio. Krstin trenutno zauzima 323. mesto na svetu, a turnir u Alžiru igra se za nagradni fond od 15.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track