Najnovije vesti

ULICA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Fanovi iz Žiče ulicu nazvali po srpskom teniseru

Poštovanje

ULICA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Fanovi iz Žiče ulicu nazvali po srpskom teniseru

Tenis
10:10h
Grupa meštana sela nadomak Kraljeva samoinicijativno je ulicu u kojoj živi nazvala imenom Đokovića i to vidno i „propisno“ obeležila

Grupa meštana sela Žiča sa periferije Kraljeva, predvođena Dejanom Dimitrijevićem, velikim poštovaocem našeg teniskog asa, samoinicijativno je ulicu u kojoj živi nazvala imenom Novaka Đokovića i to vidno i „propisno“ obeležila."Neko će reći da Novak zaslužuje mnogo više od našeg sokaka - trg ili bulevar. I zaslužuje, nego šta, ali mi smo hteli da budemo prvi u zemlji koji će legendarnom asu, za života, i na ovaj način izraziti zahvalnost i priznanje za sve što je kao vrhunski sportista učinio za Srbiju i sve nas", otresito govori Dejan koji je, kao vrstan limar, sam napravio, ofarbao i na uličnoj banderi okačio tablu sa natpisom „Ulica Novaka Đokovića“ koja naprosto mami poglede meštana, pa i slučajnih prolaznika.

Ulica je, dva kilometra dužine i oko 300 domaćinstava jedna je od najvećih u selu. Samo duž ta dva kilometra „Novakove ulice“ živi više od hiljadu ljudi, dok celo selo koje se, inače, diči istoimenim manastirom kao stožerom srpske duhovnosti, kulture i tradicije, ima oko 7.000 žitelja.

Zbog svega toga Dejan i ostali Žičani rzmišljaju da ovih dana lokalnim vlastima dostave i pismeni zahtev da njihova ulica - i zvanično ponese ime legende srpskog i svetskog tenisa.

(Kurir sport / Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...