ISPUSTILA TITULU: Ana osvojila prvi set, pa izgubila od Šarapove u finalu Štutgarta

Ima za čime da žali

ISPUSTILA TITULU: Ana osvojila prvi set, pa izgubila od Šarapove u finalu Štutgarta

Tenis -
Ana Ivanović je u velikom finalu u "Porše areni", posle preokreta, poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 6:3, 4:6, 1:6

ŠTUTGART - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji prvu titulu na WTA turniru u Štutgartu. Ana Ivanović je u velikom finalu u "Porše areni", posle preokreta, poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 6:3, 4:6, 1:6.To je bio 10. međusobni duel dve, po mnogima, najlepše teniserke, i osma pobeda Ruskinje. Šarapova je tako odbranila trofej na turniru u Štutgartu.

Ana Ivanović nije uspela da osvoji 14. trofej u karijeri, a treći ove sezone. S druge strane Marija Šarapova je ovom pobedom osvojila 30. jubilarnu titulu u karijeri, ali tek prvu u 2014. godini. Ivanovićeva definitivno ima za čime da žali s obzirom da je vodila sa 1:0 u setovima i imala brejk prednosti na startu drugog seta.

http://www.youtube.com/watch?v=IfcMP57IaTY

III setU završnici drugog seta obe teniserke su sigurne na servisu, pa je Šarapova u desetom gemu došla u situaciju da servira za izjednačenje. Ana je izvršila pritisak na protivnicu, imala je 30:30, ali se Šarapova iz nezgodne situacije izvukla odličnim drugim servisom. Maša je posle jednog sata i 38 minuta igre dobila drugi set sa 6:4, pa će se igratti treći odlučujući set.Ana ima za čim da žali. Ivanovićeva je u petom gemu ponovo imala šansu da oduzme servis protivnici, ali je Šarapova odigrala savšen poen i na kraju osvojila gem za 3:3. Usledio je novi pad u igri Ane Ivanović pa Šarapova stiže do novog brejka i velikog preokreta - Ruskinja vodi sa 4:3 u drugom setu.

Ipak Šarapova u sledećem gemu još jednom pokazuje da se nikada ne predaje. Ivanovićeva je imala gem loptu, ali je u najgorem mogućem trenutku napravila duplu servis grešku, a u nastavku Ruskinja pravi ribrejk i ekspresno se vraća u meč. Ana vodi sa 3:2 u gemovimaMeđutim, to nije dugo trajalo pošto je srpska teniserka već u četvrtom gemu ponovo iskoristila slabije servise Šarapove. Ruskinja po peti put na meču nije uspela da se odbrani, pa Ana na startu drugog seta vodi sa 3:1.Ana je odličnu igru prenela i u drugi set. Ivanovićeva je sigurnim servisom bez problema povela sa 1:0, da bi Šarapova odgovorila istom merom.

II setMeđutim Ana se nije predala uzvratila je istom merom i na servis Šarapove dolazi do nove dve vezane set lopte. Šarapova već na prvoj jedan bekhend šalje u aut, pa Ivanovićeva posle 51 minuta igre osvaja uvodni set sa 6:3.Ivanovićeva nije iskoristila prvu priliku da privede prvi set kraju iako je imala set loptu na svoj servis. Šarapova počinje da igra bolje i koristi Anin pad. Ruskinja uspeva da veže dva brejka i da smanji prednost protivnice na 5:3.

Ana preciznim i sigurnim servisima stiže do vođstva od 4:0. Igra se odličan tenis, ali Ruskinja nikako ne uspeva da uzme gem sjajnoj Ani., koja posle nekoliko spektakularnih poena pravi i treći vezani brejk za 5:0 i dolazi u situaciju da servira za prvi set. Ivanovićeva je nastavila svoju seriju i rutinski stiže do vođstva od 2:0, da bi zatim usledio novi brejk Srpkinje. Iako je Šarapova uz dosta muke stigla do gem lopte Ana nije odustajala i novim vinerom koristi drugu priliku za 3:0.Ana je odmah na startu oduzela servis Mariji Šarapovoj. Ivanovićeva je odlično ušla u meč i maksimalno koristila svaku priliku da poentira na drugi servis Ruskinje. I set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track