ODABRALI BANGALOR: Indijci spremaju zamku za Đokovića i društvo!
Foto: Fonet

Nadmorskom visinom na Srbe

ODABRALI BANGALOR: Indijci spremaju zamku za Đokovića i društvo!

Tenis -
Duel između Indije i Srbije biće odigran u Bangaloru od 12. do 14. septembra, a pobednik će izboriti opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa

NJU DELHI - Teniski savez Indije (AITA) saopštio je da će meč sa Srbijom u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa odigrati u Bangaloru, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 920 metara.Čelnici AITA su u razgovoru sa igračima odlučili za ovaj grad smatrajući da će srpski teniseri imati problema da se prilagode ovoj nadmorskoj visini i da će teško moći da se aklimatizuju. Iako je bilo očekivano da će duel Indije i Srbije biti igran u Nju Delhiju odlučeno je da to bude Bangalor."Glavni razlog da se odlučimo da igramo u Bangaloru je taj što meč koji odlučuje o opstanku u Svetskoj grupi Dejvis kupa dolazi odmah nakon Ju-Es opena. Đoković će verovatno igrati polufinale ili finale tog turnira, pa će kasno stići u Indiju i imaće malo vremena da se adaptira i pripremi na nove uslove. Računamo da bi mogao da dođe u Bangalore tek u četvrtak, dan pre početka duela, pa bi to mogla da bude naša prednost", izjavio je selektor Indije Zišan Ali.Duel će biti odigran od 12. do 14. septembra, a pobednik će izboriti opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa."U igri su bili Nju Delhi, Čenaj, Mumbai, ali je ocenjeno da će u to doba godine najprijatnije biti u Bangaloreu. Zapravo vrućina i velika vlažnost i nije tako veliki problem, ali smo procenili da će rivalu biti, pa smo se odlučili za visoku nadmorsku visinu. Za nas je važno i to da se igrači u tom gradu osećaju kao kod kuće, uvek im je bilo prijatno, i to je presudilo. Imaćemo priliku da prilagodimo teren našim potrebama i ja ću sve vreme nadgledati njegovu pripremu za taj važan susret", dodao je selektor Indije.

Slična situacija dogodila se i prošle godine u četvrtfinalu Dejvis kupa kada su Amerikanci dočekali Srbe u Bojsiju koji se nalazi na 875 metara nadmorske visine. Međutim, Amerikancima nije uspela taktika pošto su Srbi pobedili s 3:1.Na većim nadmorskim visinama loptica se kreće brže, više odskače i odgovara igračima koji napadaju. Treba podsetiti da je fudbalska reprezentacija Bolivije igrala sa Argentinom na nadmorskoj visini od 3.637 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track