CRNI DAN ZA SRPSKI TENIS: I Jelena Janković eliminisana sa Rolan Garosa

Greškama u poraz

CRNI DAN ZA SRPSKI TENIS: I Jelena Janković eliminisana sa Rolan Garosa

Tenis -
Jankovićeva je danas u osmini finala poražena od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2

PARIZ - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale drugog gren slem turnira sezone, Rolan Garosa.Jankovićeva je danas u osmini finala poražena od Italijanke Sare Erani rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpske i italijanske teniserke, a treća trijumf Sare Erani. Italijanka će u četvrtfinalu igrati protiv Nemice srpskog porekla Andree Petković, koja je u tri seta bila bolja od Holanđanke Kiki Bertens.Eranijeva je posle 120 minuta igre došla do pobede. Prvi set obilovao je brejkovima, bilo ih je čak osam, po četiri na obe strane, pa je tako taj period igre okončan u taj-brejku. Jankovićeva u prvom setu nije iskoristila set loptu, koju je imala u ovom delu meča. Odlučujući gem pripao je Italijanki, koji je uspela da načini jedan mini-brejk više i sa 7:5 dođe do prednosti u setovima. U drugom setu Eranijeva je triput oduzela servis srpskoj igračici, dok je Jankovićevoj to samo jednom pošlo za rukom.Jelena Janković je u prvom kolu savladala Kanađanku Šaron Fičman (5:7, 6:1, 6:3), u nastavku je pobedila Japanku Kurumi Naru (7:5, 6:0), dok je u trećoj rundi bila bolja od Rumunke Sorane Kirstee (6:1, 6:2).Na drugoj strani, Sara Erani je Otvoreno prvenstvo Francuske počela trijumfom protiv Amerikanke Medison Kiz (7:5, 3:6, 6:1), da bi u nastavku takmičenja savladala Nemicu Dinu Ficenmajer (6:2, 6:4), dok je u trećem kolu eliminisala Juliju Gluško iz Izraela (6:0, 6:1).Ranije danas u osmini finala u muškoj konkurenciji Dušan Lajović je poražen od Rafaela Nadala, dok Nenad Zimonjić i Kanđanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u polufinale dublova pošto su u četvrtfinalu izgubili od hrvatsko-rumunskog para Marin Draganja/Florin Mergea 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:5)

Sara Erani, Foto: AP
Sara Erani, Foto: AP

Jelena Janković je rekla da da je razočarana porazom od Erani, jer je verovala da je mogla da osvoji titulu."Razočarana sam... Pogotovo kada pogledam žreb i vidim da se sve otvorilo. Mislila sam da je ovo bio moj turnir da ću dogurati do kraja, ali nažalost izgubila sam. Zapala mi je Erani, koja je za mene dosadan igrač. Danas nikako nije bio moj dan. Kako je meč odmicao opadala mi je koncentracija, bila sam umorna, prvi servis nikako nije hteo da uđe, ona je uvek igrala na udarac više. Ima dosta stvari na kojima moram da poradim, a pre svega mislim na kondiciju. Kada je trebalo da serviram, to sam činila s pola snage, što nije bilo od koristi", rekla je srpska igračica i dodala:"Bilo dosta situacija u kojima me nadigrala s drop šotovima, mada i u ostalim segmentima. Trebalo je više da izlazim na mrežu, ali se nisam osećala sigurno danas. Dosta poena sam izgubila na sredini polja. Dala sam sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno. Ja sam kriva za ovaj poraz"

II set

Jankovićeva je pala u igri na startu drugog seta i dozvolila je protivnici da napravi dva brejka i da lako stigne do vođstva od 3:0. Srpska teniserka je napravila brejk i smanjila na 3:1, a onda je i osvojila gem na svoj servis. Italijanka je potom osvojila još dva gema i stigla na korak od pobede. Naša teniserka je uspela da spase jednu meč loptu, ali ne i drugu i zasluženo je poraženaI setJankovićeva je loše ušla u meč i dozvolila da Italijanka povede s 2:0 u gemovima. Erani je prvo osvojila gem na svoj servis, a onda je napravila brejk. Jankovićeva je potom napravila brejk, ali je Italijanka uzvratila ribrejkom i povela 3:1. Usledio je novi gem Erani na svoj servis za 4:1. Jankovićeva je od tada zaigrala angažovanije i smanjila na 4:3, a onda je naša teniserka zatražila lekarski tajm-aut. Posle pauze od nekoliko minuta Jankovićeva je uspela da stigne do izjednačenja, 4:4. Naša teniserka je napravila novi brejk i servirala za osvajanje prvog seta, ali je Erani uzvratila ribrejkom i izjednačila na 5:5. Jankovićeva je stigla do novog brejka i servirala ponovo za prvi set. Naša teniserka je imala i set loptu, ali je Erani velikom borbenošću ponovo uspela da se izvuče i da izjednači na 6:6. U prvom setu bilo je ukupno osam brejkova obe teniserke. Italijanka je u taj-brejku imala vođstvo od 5:2. Jankovićeva je stigla do 5:5 i servirala za novu set loptu, ali je Erani kaznila greške naše teniserke i dobila prvi set 7:6 (7:5).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track