VIMBLDON UŽIVO: Đoković i Simon petak igraju za osminu finala
Foto: Reuters

4. dan

VIMBLDON UŽIVO: Đoković i Simon petak igraju za osminu finala

Tenis -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o najprestižnijem teniskom turniru na jednom mestu.

22:45 - U petak na terenu i Bojana Jovanovski i Nenad ZimonjićU petak će na teren i Bojana Jovanovski koja igra duel trećeg kola ženskog singla protiv Čehinje Tereze Smitkove. To je drugi meč na terenu broj 17, gde prvi duel počinje u 12.30. Već u četvrtom meču na istom terenu Jovanovski bi trebalo da igra i u mešovitom dublu sa Hrvatom Mateom Pavićem. U pitanju je meč prvog kola, a protivnici su im Austrijanac Jirgen Melcer i Anabel Medina Garigez iz Španije. Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, postavljeni su za treće nosioce u muškom dublu, a sutra ih očekuje meč drugog kola protiv Nemaca Dastina Brauna i Žana Lenarda Štrufa.

22:00 - Đoković i Simon igraju u petak od 14,00 satiNajbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u petak protiv Francuza Žila Simona u trećem kolu Vimbldona. Ovaj duel će planiran kao prvi na centralnom terenu, a počeće oko 14,00 časova. Srbin i Francuz odigrali su sedam duela u karijeri, a Novak vodi 6:1 u pobedama.21:20 - Federer u tri seta nadigrao MileraŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo na Vimbldonu. On je tri seta nadigrao Žila Milera 6:3, 7:5, 6:3.

20:15 - Kiša prekinula mečeve na VimbldonuKiša je prekinula mečeve na Vimbldonu. U toku je samo meč Federer - Miler, koji se igra pod krovom.

19:45 - Šarapova u trećem kolu VimbldonaRuskinja Marija Šarapova je izborila treće kolo Vimbldona, pošto je pobedila Timeu Baščinski 2:0, po setovima 6:2, 6:1

19:10 - Boris Beker iz Londona prati Mundijal u Brazilu

18:44 - Ana Ivanović: Sve dolazi na svoje mestoSrpska teniserka Ana Ivanović rekla je posle plasmana u treće kolo Vimbldona da na turniru u Londonu želi da ide korak po korak i pokuša da ponovi rezultat iz 2007. kada je igrala u polufinalu. "Verujem da ću do kraja godine popraviti plasman na WTA rang listi. Ne razmišljam previše o tome. Trudim se da svaki put na terenu pokažem šta umem i da pobeđujem što češće. Takođe, želim da napredujem iz meča u meč", rekla je Ivanovićeva. Upravo je Kineskinja pre šest godina u trećem kolu Vimbldona iznenadila Ivanovićevu koja je tada bila najbolje rangirana svetska teniserka.

18:25 - I Vavrinka je izborio treće kolo Vimbldona

17:35 - Poznate ličnosti na Vimbldonu

17:23 - Conga posle 5 setova prošao daljePlasman u treće kolo Vimbldona obezbedio je i Žo-Vilfred Conga. On je u 5 setova nadigrao Sema Kverija 4:6, 7:6, 6:7, 6:3, 14:12.17:19 - Jovanovski i Hrdinova u drugom kolu u konkurenciji dublovaBojana Jovanovski i Čehinja Eva Hrdinova plasirale su se u drugo kolo u konkurenciji dublova. One su u prvom kolu nadigrale Slovenku Andreju Klepac i Toro Flor iz Španije 7:6, 6:2. Srpsko-češka kombinacija igraće u drugom kolu protiv Nemica Julije Gerges i Ane-Lene Gronefeld.16:57 - Nadal preokretom do pobede protiv RosolaNajbolji teniser sveta Rafael Nadal se plasirao u treće kolo Vimbldona. Španac se u drugom kolu namučio protiv Čeha Lukaša Rosola. Čeh je dobio prvi set 6:4, a onda je Španac dobio naredna dva 7:6 (6), 6:4, 6:4. Nadal će u trećem kolu igrati protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

16:41 - Kirgijos spasao 9 meč lopti i dobio duel protiv GaskeaAustralijanac grčkog porekla Nik Kirgijos plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je spasao devet meč lopti na duelu sa Rišarom Gaskeom. Australijanac je na kraju slavio 4:6, 6:7, 6:4, 7:5, 10:8.

16:19 - Pipa Midlton bodri NadalaVimbldon ne može da prođe bez Pipe Midlton. Ona sa tribina prati meč Nadal - Rosol

Foto: Reuters
Foto: Reuters

15:45 - Lajović izgubio od KubotaDušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona. On je u drugom kolu poražen od Poljaka Kubota 3:1 u setovima

15:43 - Ana savladala Ženg!

Srpska teniserka Ana Ivanović izborila je plasman u 3. kolo pošto je savladala Kineskinju Ži Ćeng sa 2:0 (6:4, 6:0)

15:38 - Nadal izjednačio protiv RosolaŠpanac je bio na ivici ambisa posle gubitka prvog seta 4:6, ali je u taj-brejku uspeo rezultatom 8:6 da stigne do izjednačenja.

14:55 - Na teren izlazi i Ana IvanovićAna Ivanović igra protiv Kineskinje Ži Ženg. Meč možete pratiti uživo OVDE

14:29 - Lajović izgubio drugi setPosle 50 minuta igre Dušan Lajović je izgubio drugi set od Lukaša Kubota u taj-brejku. Rezultat je sada 1:1.

13:49 - Jelena Janković neplanirano otišla ranije na odmorNeočekivano, Jelena Janković je ispala u prvom kolu Vimbldona. Ipak, raniji odlazak na odmor nije joj teško pao.

13:30 - Lajović osvaja prvi set!Srpski teniser je osvojio prvi set pošto je u taj-brejku slavio sa 7:4.

12:45 - Dušan Lajović počinje mečNa terenu broj 8 u ovim trenucima počinje meč Dušana Lajovića i Lukaša Kubota.

10:43 - Serena Vilijams imala je malu nezgodu tokom dubl meča

10:05 - Na terenu Rafael Nadal i Serena VilijamsSvoje mečeve drugog kola igraju prvi teniser i prva teniserka sveta. Španac Rafael Nadal igra od 14 časova na Centralnom terenu protiv Čeha Lukasa Rosola, dok Amerikanka Serena Vilijams u isto vreme, na terenu broj jedan, igra protiv Šanel Šipers iz Južne Afrike.

10:00 - Jovanovski u večernjem terminu igra u mešovitom dublu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bojana Jovanovski i njen partner u dublu Mate Pavić iz Hrvatske igraju meč prvog kola mešovitih dublova protiv špansko-austrijskog para Anabel Medine Gariges i Jirgena Melcera. Meč neće početi pre 18 časova, a još se ne zna na kom terenu će biti odigran.

09:50 - Ana protiv Čeng oko 14 časova

Foto: AP
Foto: AP

Ana Ivanović u drugom kolu igra protiv Kineskinje Đije Čeng, 66. teniserke sveta. Ivanovićeva, 11. teniserka sveta, do sada je četiri puta igrala sa Čeng i ostvarila dve pobede. Poslednji put igrale su na Ju Es openu 2010. godine, kada je srpska teniserka pobedila sa 6:3, 6:0. Meč je drugi na programu terena broj tri na kome takmičenje počinje u 12.30, duelom Kanađanina Miloša Raonića i Amerikanca Džeka Soka.

09:40 - Dušan Lajović protiv Kubota od 12.30

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi na teren izlazi Dušan Lajović, koji od 12.30 na terenu broj osam igra meč drugog kola protiv Poljaka Lukaša Kubota, 72. tenisera sveta. Lajović, 84. igrač na ATP listi, do sada nije igrao sa Kubotom.

09:30 - Ana i Duci u singlu, Bojana u duplu danas na terenima VimbldonaČetvrtog dana takmičenja na trećem grend slem turniru u sezoni, Vimbldonu u Londonu, svoje mečeve će u četvrtak igrati i troje srpskih tenisera Dušan Lajović i Ana Ivanović u singlu, odnosno Bojana Jovanovski u dublu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track