BIZARNO: Organizator Vimbldona zbog pravila terao teniserke da igraju bez grudnjaka
Foto: Reuters

Donji veš mora da bude beo

BIZARNO: Organizator Vimbldona zbog pravila terao teniserke da igraju bez grudnjaka

Tenis -
Igračice su slali nazad u svlačionicu da presvuku grudnjake i topove ako su primetili da nisu potpuno beli. Neke od njih nisu imale odgovarajuću opremu pa su morale na teren bez grudnjaka

Bivši teniski as i jedan od osvajača Vimbldona, Australijanac Pet Keš obrušio se na organizatore najprestižnijeg turnira tvrdeći da su naterali teniserke da igraju bez grudnjaka pošto su prethodno pooštrili pravila odevanja. Australijanac je nova pravila nazvao "smešnima" jer su igrači morali da menjaju donji veš ukoliko on nije bio bele boje.

"Igračice su slali nazad u svlačionicu da presvuku grudnjake i topove ako su primetili da nisu potpuno beli. Neke od njih nisu imale odgovarajuću opremu pa su morale na teren bez grudnjaka. Jedan od primera je Britanka Naomi Brodi. Jedan od tenisera je morao da promeni plave gaće jer su se nazirale ispod belog šortsa kada se oznojio. Ta nova pravila su potpuno suluda", rekao je Keš.

Organizatori međutim ne vide ništa sporno u svojim odlukama jer, kako kažu, svi igrači su na vreme upozoreni o pravilima.

Po pravilima Vimbldona igrači moraju da umaju potpuno belu odeću, kape, znojnike, čarape, patike, a jedini izuzetak je pravilo da oprema sme da ima crtu druge boje, ali jedino ako nije deblja od jednog centimetra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track